Muziek, dans of een ander talent? Word Stadsartiest!

Kortrijk zoekt nieuwe lichting Stadsartiesten 2024-25

Ben je een muzikant - solo of bij een muziekgroep - of voel je je meer thuis in dans, straattheater, kinderanimatie, circus of cabaret? Wil je jouw talent graag delen met een publiek? Stel je dan voor 11 februari kandidaat voor de nieuwe lichting Kortrijkse Stadsartiesten. Het initiatief Stadsartiesten brengt lokaal talent in contact met de organisatoren van straat- en buurtfeesten. Die laatste krijgen de kosten (deels) terugbetaald wanneer ze een Stadsartiest boeken op hun feest.

Stadsartiesten_A3_druk[26].jpg
  • jpg

Het concept van Stadsartiesten is eenvoudig: uniek lokaal talent in contact brengen met organisatoren van straat- en buurtfeesten. Wanneer die laatste een Stadsartiest boeken op hun feest, krijgen ze een terugbetaling van de kosten. Afhankelijk van de grootte van de optredende groep betaalt de stad een vergoeding tussen 120 en 360 euro. Zo wil de stad inwoners van Kortrijk stimuleren om podia te creëren voor Kortrijkse acts en artiesten en creatievelingen aanmoedigen om overal in de stad die speelplekken te gaan bezetten.

Het project Stadsartiesten gaat zijn derde jaargang in. Om zoveel mogelijk Kortrijkse creatievelingen de kans te geven om Stadsartiest te worden, wordt de selectie elk jaar vernieuwd. Na een eerste oproep eind 2021 werden 39 acts geselecteerd als Stadsartiest. De huidige selectie telt 42 Stadsartiesten. Voor de komende jaargang (te boeken vanaf 1 april 2024 t.e.m. 31 maart 2025) wordt nu een nieuwe selectie gemaakt.

Wie kan Stadsartiest worden?

Iedereen die creatief bezig is en zijn/haar talenten wil tonen aan een publiek kan zich kandidaat stellen. Of dat nu in muziek, comedy, dans, kinderanimatie, circus, vuurspuwen, grime... het maakt niet uit, zolang je maar een talent hebt dat je wil delen met anderen. Enige voorwaarden zijn:

- een link hebben met Kortrijk via wonen, werk en/of studies

- een act kunnen opvoeren van minstens 1 uur

Hoe dien je jouw kandidatuur in?

Je kan je kandidaat stellen als Stadsartiest vanaf 15 december 2023 tot 11 februari 2024. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier op www.stadsartiesten.be. Geef minstens drie geluidsfragmenten en wat beeldfragmenten van een optreden, repetitie of promotrailer door. Stadsartiesten staan garant voor kwaliteit. Een deskundige jury oordeelt welke acts opgenomen wordt in de nieuwe lichting Stadsartiesten.

Waarom Stadsartiest worden?

Tijdens de eerste jaargang van Stadsartiesten (1 april 2022 - 31 maart 2023) werd 24 keer een Stadsartiest geboekt op een straat- of buurtfeest. Voor deze jaargang (1 april 2023 - 31 maart 2024) staat de teller nu (15 december 2023) al op 37. Er zijn dus steeds meer buurtcomités die beroep doen op een Stadsartiest om hun feest op te luisteren. De artiestenselectie wordt jaarlijks gebundeld in een gids die breed verspreid wordt, ook buiten het circuit van buurt- en straatfeesten. De gids wordt uitgegeven in de vorm van een mooi boekje en verschijnt ook online, waar potentiële organisatoren van festiviteiten makkelijk door alle acts kunnen scrollen en video- en audiofragmenten kunnen bekijken en beluisteren. Stadsartiesten is dus een mooi promotieplatform.

Heb je nog vragen? Check www.stadsartiesten.be of stel ze per mail via stadsartiesten@kortrijk.be.

Er is een overvloed aan creatief talent in Kortrijk. En er zijn meer dan 200 wijk- en buurtcomités in Kortrijk en de deelgemeenten. Stadsartiesten brengt die twee samen. Zo creëren we speelmogelijkheden voor lokaal talent en meer ambiance op de buurt- en straatfeesten. Een win-win. Twijfel dus niet en stel je kandidaat als Stadsartiest! Er is niet alleen vraag naar muzikanten, ook kinderanimatie, circus, goochelen, cabaret en straattheater zijn gegeerd. Wouter Allijns, schepen van ontmoetingscentra
Heb je een verborgen talent? Schrijf je dan nu in voor stadsartiesten en ontplooi jouw talent verder op de meest laagdrempelige evenementen in de stad! Zo geven we jouw  jong talent zoveel mogelijk speelkansen, of het nu gaat om een muziekact, danstalent of noem maar op.  Axel Ronse, schepen van cultuur
474779-448595-IMG_1802-9cfc18-original-1666701736-8ad7c8-original-1680534206.JPEG
  • JPEG
474780-448596-IMG_1810-b0501a-original-1666701736-07fd89-original-1680534206.JPEG
  • JPEG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL