Nieuwe lichting Stadsartiesten klaar om op te treden op jouw buurt- of straatfeest

448595-IMG_1802-9cfc18-original-1666701736.JPEG
  • JPEG
448595-IMG_1802-9cfc18-original-1666701736.JPEG

Maak kennis met de nieuwe lichting Kortrijkse Stadsartiesten! Wanneer je een van deze 42 acts boekt op jouw straat- of buurtfeest, krijg je de kosten (deels) terugbetaald door de stad. Elk jaar wordt de selectie Stadsartiesten vernieuwd. In de nieuwe lichting 2023 zitten o.a. muziekgroepen, circusacts, goochelaars en kinderanimatie. Boek een stadsartiest en zorg voor extra ambiance op jouw buurt- of straatfeest!

Vorig jaar lanceerde Stad Kortrijk het project Stadsartiesten. Wie een Kortrijkse Stadsartiest boekt om op te treden op een straat- of buurtfeest, krijgt daarvoor een terugbetaling. Afhankelijk van de grootte van de optredende groep gaat het over een bedrag tussen 120 en 360 euro. Om te genieten van de terugbetaling moet het feest wel gratis, publiek toegankelijk en zonder winstoogmerk zijn.

Het project Stadsartiesten gaat zijn tweede jaargang in. Afgelopen jaar werd 23 keer een Stadsartiest geboekt op een straat- of buurtfeest. Een mooie start, maar we willen dat aantal graag dit jaar verdubbelen. Kortrijk en de deelgemeenten tellen meer dan 200 wijk- en buurtcomités, dus dat moet zeker kunnen. Door de financiële drempel (deels) weg te nemen bij organisatoren van buurtfeesten, creëren we meer speelmogelijkheden voor Kortrijks creatief talent en dat zorgt voor meer ambiance op de buurt- en straatfeesten. Stephanie Demeyer, schepen van ontmoetingscentra

Stadsartiest = kwaliteit

Met het project Stadsartiesten wil de stad organisatoren van buurt- en straatfeesten stimuleren om een podium te creëren voor Kortrijkse acts. Kortrijk bulkt namelijk van het artistiek talent, maar het is niet altijd evident voor artiesten om podiumervaring op te doen. Om zoveel mogelijk Kortrijkse creatievelingen de kans te geven om Stadsartiest te worden, wordt de selectie elk jaar vernieuwd. Enkel artiesten die in Kortrijk wonen, werken of studeren, komen in aanmerking. Voor dit jaar (april 2023 tot april 2024) selecteerde de jury 42 acts uit de ingezonden kandidaturen. Wie een Stadsartiest boekt, mag zeker zijn van een kwaliteitsvolle act.

Kortrijk bruist van artistiek talent, maar zonder een podium kan dat talent niet schitteren. Met het project Stadsartiesten wil de stad alle buurt- en straatcomités aanmoedigen om een podium te bieden aan lokale creatievelingen en zo Kortrijks talent te ontdekken. Een selectie van 42 getalenteerde artiesten, wonend, werkend of studerend in Kortrijk, staan klaar om te schitteren. Boek een Stadsartiest en ontdek het artistieke hart van Kortrijk! Axel Ronse, schepen van cultuur

Muziek, dans maar ook kinderanimatie

Net als vorig jaar bestaat het gros uit muzikanten en bands. Van rock tot folk, hiphop, wereldmuziek of bigband: iedereen vindt wel iets om van zijn feest een knaller te maken. Daarnaast is het aantal acts voor kinderen stevig uitgebreid. Terwijl de kinderen genieten van kinderanimatie, een circusact of goochelaar, kunnen de volwassenen rustig bijpraten met hun buren. Organiseer jij binnenkort een wijk- of buurtfeest? Surf dan vlug naar www.stadsartiesten.be.

Op die website krijgen alle artiesten een eigen fiche met beschrijving van hun act, met ook links naar luister- of beeldfragmenten én het advies van de jury. Je vindt op de website ook alle info over hoe je een Stadsartiest moet boeken en hoe je de gemaakte kosten kan terugkrijgen. De selectie stadsartiesten staat ook in een brochure die wordt verspreid onder de straat- en buurtcomités en in de wijk- en ontmoetingscentra. Iedereen die een feest organiseert, kan trouwens een Stadsartiest boeken. Maar enkel voor buurt- en straatfeesten die gratis, publiek toegankelijk en zonder winstoogmerk zijn, kan je een tussenkomst van de stad krijgen.

448596-IMG_1810-b0501a-original-1666701736.JPEG
  • JPEG
448596-IMG_1810-b0501a-original-1666701736.JPEG

Stadsartiesten 2023

Muziek:

ChorOriginal

Blain 

Keltische Gezins-band

Sabien Lesage 

Raaf De Witte (RDW)

Cardboard Cabin

Muze Cant

The Diamonds

Joost Denturck

Cafe Bazar

Spunk

Het Nieuwe Normaal 

The Skullfuckers

Voices

Corneel, Nanske en Louise

Black Snow in summer

TKAF

The Swing’n Gents

Cluzo

Griet Samain

Big Band Bbkey

Gravity Issues

TK Russell

Live entertainment met Sylvie en Bart

LeizyPearl Export New Orleans Band

Travelbees

A Sombra da Bananeira

DJ Dolby

Trio Trottoir

Et Encore

Bob et Babette Quartet

2 Man shadow

Kinderanimatie / circus / straatanimatie:

Atelier Knuss

De Glitterbar

Circus Remenos

Vzw Circosaurus 

Uili So

Goochelaar Tom

Vuurman

Dans:

NAREK

The Cherry Dots

Meer steun voor jouw straat- of buurtfeest

Als straat- en buurtcomité kan je niet alleen genieten van een tussenkomst bij het boeken van een Stadsartiest, de stad ondersteunt jouw initiatief op nog vele andere manieren. Wist je bijvoorbeeld dat je ook een subsidie van 100 euro en een heus ‘straatfeestpakket’ met o.a. een tent, tafels en stoelen kan krijgen? Je vindt alle info op www.kortrijk.be/straatfeest

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL