Over Kortrijk

Leer ons wat beter kennen.

Kortrijk is een bruisende West-Vlaamse centrumstad met zeven al even levendige deelgemeenten. De stad telt iets meer dan 77.000 inwoners.

Door het hart van de stad loopt de Leie. Die Golden River was ooit belangrijk voor onder andere de vlasnijverheid, maar vormt nu vooral een pittoresk plaatje. Aan de verlaagde Leieboorden, de Broeltorens of aan Buda Beach is het heerlijk vertoeven. Kortrijk ademt geschiedenis. Denk maar aan de Guldensporenslag in 1302. Het Begijnhof en het Belfort herbergen tal van verhalen en behoren zelfs tot het UNESCO werelderfgoed. Maar Kortrijk is vandaag veel meer dan een historische stad. Historisch erfgoed gaat hand in hand met moderne architectuur. De stad barst van creatieve buurten met unieke landmarks die laten zien waarom Kortrijk sinds 2017 deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network.

Kortrijk is een stad waar iedereen meetelt. Het stadsbestuur heeft ondertussen een grote traditie in burgerparticipatie opgebouwd. Kortrijk pioniert bovendien op vlak van snelle en slimme dienstverlening en is de stad van innovatief en creatief ondernemerschap. Designers, modekenners, chef-koks, tenoren uit de muziekwereld,… Ze kijken allemaal vol bewondering naar de manier waarop Kortrijk zich ontdaan heeft van het imago van provinciestad.

Kortom, Kortrijk heeft de allures van een grootstad met de gezelligheid van een dorp. Behapbaar maar verrassend zonder eentonig te worden.

Ontdek meer op www.kortrijk.be en www.toerismekortrijk.be.

Laatste updates

Vergroeningsgolf ook in Kortrijkse scholen sterk ingezet: ontharding en vergroening op meer dan 30 schoolspeelplaatsen

In het bestuursakkoord Beste Stad van Vlaanderen engageerde Kortrijk zich om samen met de scholen de grijze speelplaatsen om te vormen tot groene, avontuurlijke, educatieve en klimaatgezonde speelp...

‘Kompagnon op Kamp’: meer dan 1.000 jongeren goedkoper op kamp met duurzame groepsaankoop

Zomer betekent voor de Kortrijkse jeugdverenigingen op kamp gaan. Voor het tweede jaar op rij stappen jeugdverenigingen mee in de duurzame groepsaankoop voor producten die leden anders elk afzonder...

Openluchtcinema verwondert opnieuw deze zomer

Ook deze zomer kan je terecht in de tuin van Broelkaai 6 en in verschillende deelgemeenten om te genieten van openluchtcinema. De aftrap wordt gegeven op 5 juli met de kaskraker 'Barbie' in Rollegem.

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL