Over Kortrijk

Leer ons wat beter kennen.

Kortrijk is een bruisende West-Vlaamse centrumstad met zeven al even levendige deelgemeenten. De stad telt iets meer dan 77.000 inwoners.

Door het hart van de stad loopt de Leie. Die Golden River was ooit belangrijk voor onder andere de vlasnijverheid, maar vormt nu vooral een pittoresk plaatje. Aan de verlaagde Leieboorden, de Broeltorens of aan Buda Beach is het heerlijk vertoeven. Kortrijk ademt geschiedenis. Denk maar aan de Guldensporenslag in 1302. Het Begijnhof en het Belfort herbergen tal van verhalen en behoren zelfs tot het UNESCO werelderfgoed. Maar Kortrijk is vandaag veel meer dan een historische stad. Historisch erfgoed gaat hand in hand met moderne architectuur. De stad barst van creatieve buurten met unieke landmarks die laten zien waarom Kortrijk sinds 2017 deel uitmaakt van het UNESCO Creative Cities Network.

Kortrijk is een stad waar iedereen meetelt. Het stadsbestuur heeft ondertussen een grote traditie in burgerparticipatie opgebouwd. Kortrijk pioniert bovendien op vlak van snelle en slimme dienstverlening en is de stad van innovatief en creatief ondernemerschap. Designers, modekenners, chef-koks, tenoren uit de muziekwereld,… Ze kijken allemaal vol bewondering naar de manier waarop Kortrijk zich ontdaan heeft van het imago van provinciestad.

Kortom, Kortrijk heeft de allures van een grootstad met de gezelligheid van een dorp. Behapbaar maar verrassend zonder eentonig te worden.

Ontdek meer op www.kortrijk.be en www.toerismekortrijk.be.

Laatste updates

Het Ventiel vzw schenkt kunstwerk aan de stad

Voor het derde jaar op rij organiseerde Het Ventiel vzw deze zomer ‘In Het Wiel van Het Ventiel’ op het Nelson Mandelaplein Kortrijk, een event om jongdementie onder de aandacht te brengen. Naast f...

Vzw Oranjehuis opent mobiele woonsite 'KWE De Stek’

Jeugdhulporganisatie vzw Oranjehuis opent vandaag in Kortrijk de deuren van de allereerste mobiele woonsite voor jongvolwassenen.

Stadsfestival WONDER verlegt de grenzen van je verbeelding

Na een succesvolle derde editie met 5.000 bezoekers is WONDER dit jaar terug van 19 oktober tot 5 november. Met tal van expo’s en activiteiten op meer dan 25 locaties in centrum Kortrijk, in samenw...

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL