Topsport zien of zelf recreatief sporten tijdens Sinksen '23.

Ook sportevents krijgen een prominente plaats binnen het al rijk gevulde programma van Sinksen '23.

Op zaterdag 27 mei staan met de wielerwedstrijd Merksteijn Fences Classic en ook de Golden League volleybalwedstrijden, waarbij beide nationale ploegen De Red Dragons (heren) als Yellow Tigers (dames) in de Sportcampus Lange Munte aantreden, twee topsportevents op het programma die ongetwijfeld veel sportliefhebbers naar Kortrijk zullen lokken. Op maandag 29 mei staat Kortrijk Loopt voor de recreatieve sporter op de agenda met stip aangeduid.

Wielerwedstrijd Merksteijn Classic

De wielersport maakt zich op voor een buitengewoon evenement, want op zaterdag 27 mei 2023 wordt de langverwachte Van Merksteijn Fences Classic verreden. Deze prestigieuze UCI 1.1 wielerwedstrijd, die deel uitmaakt van de Lotto Cycling Cup, belooft een spektakel te worden voor zowel renners als fans. Alle Belgische topploegen zijn aanwezig: Alpecin-Deceuninck, Soudal Quick-Step, Intermarché-Circus-Wanty en Lotto-DSTNY.

 

De Van Merksteijn Classic is een eendaagse wielerwedstrijd ter ere van de legendarische Belgische wielrenner Marcel Kint. Het parcours, totale afstand 200 km voert de renners door schilderachtige landschappen en uitdagende wegen in de regio Kortrijk/Zwevegem. De startzone van de Van Merksteijn Fences Classic bevindt zich aan het Casinoplein in Kortrijk, speaker Niko De Muyter stelt er de ploegen voor vanaf 9u30. De koers kan vanaf 14 uur rechtstreeks gevolgd worden op Sporza (Een).

Voor meer informatie over de Van Merksteijn Fences Classic en de Lotto Cycling Cup kunt u terecht op de website www.vmfc.be

Golden League met Yellow Tigers en Red Dragons

tekst vandaag nog toe te voegen

Sinksenregatta

Ook dit jaar is er opnieuw een Sinksenregatta! Deze ludieke roeiwedstrijd op de Leie is al aan zijn 8ste editie toe en zal dit jaar in het thema The Far West zijn. JCI (Junior Chamber International) Kortrijk organiseert deze 8ste editie samen met stad Kortrijk en Kayak Club Kortrijk. Zin in een sportieve uitdaging? Boek een kajak met vrienden, collega's of familie en ga ervoor. Of kom gezellig supporteren aan de Verlaagde Leieboorden. Er zijn hapjes, drankjes en er is fijne muziek. Voor de kleinsten is er kinderanimatie. Een leuke plek dus, voor jong en oud!

Kortrijk Loopt op Pinkstermaandag

Pinkstermaandag staat al meer dan 40 jaar met stip in de agenda van vele lopers.

 

Kortrijk Loopt biedt uitdagend parcours langs toeristische hotspots

 

De loopwedstrijd vindt opnieuw plaats op Pinkstermaandag 29 mei met start om 10 uur (6 km) of 10.45 uur (11 km). Start en aankomst situeren zich op de nieuwe atletiekpiste van SC Wembley. Vandaar loopt het parcours naar Kortrijk Weide. De lopers verlaten Kortrijk Weide via de Ronde van Vlaanderenbrug. De route loopt verder langs de Broelbrug, omringd door de 2 iconische Broeltorens. Het parcours leidt ook langs het Astridpark, de groene long van Kortrijk. De aankomst bevindt zich aan de atletiekpiste SC Wembley. Wie het parcours van 11 kilometer volgt, maakt nog een extra lus langs Stadspark 't Plein en domein V-Tex en het Gebroeders Van Raemdonckpark.

 

Inschrijven kan nog

Inschrijven kan via www.kortrijkloopt.be. Je betaalt € 12 (6 km) of € 15 (11 km). Inschrijven op de dag zelf is mogelijk mits een meerprijs van 3 euro. Wie in groep inschrijft, geniet een korting van 10% (vanaf 10 personen) of 20% (vanaf 20 personen). Voor extra informatie kan je terecht op de website of via leden@maspoe.be

Topsport in Kortrijk is vandaag echt wel realiteit en zal ongetwijfeld ook tijdens het eivol Sinksenweekend vele enthousiastelingen naar Kortrijk lokken, meteen een win-win wat ambiance betreft. Ook de recreatieve sporten met onze loopklassieker Kortrijk Loopt  en de Sinksenregatta zullen extra pigment geven aan de feestkalender. schepen van Sport Wouter Allijns

Alle info over Sinksen feesten en deze events op sinksen.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL