Jongeren leven zich uit tijdens Urban Sports-weekend

Met Go Skateboarding Day op vrijdag 21 juni en Kortrik Olympic op zaterdag 22 en zondag 23 juni, vieren jongeren drie dagen lang feest met Urban Sports als hoofdactiviteit.

Urban Sports (c) Kortrijk
  • jpeg
Urban Sports (c) Kortrijk
  • jpeg
Urban Sports (c) Kortrijk
  • jpeg

Go Skateboarding Day op Luxaplast op vrijdag 21 juni

Go Skateboarding Day ontstond in 2004 in Amerika en waaide al snel over naar België. Dit event vindt jaarlijks plaats op 21 juni en wordt gevierd door skaters over de hele wereld. Ook de Kortrijkse jongeren spelen hierop in en trekken naar Luxaplast, the place to be voor de Kortrijkse skate-community. Op die dag staan de sport, de gemeenschap en vriendschap centraal en is het vooral een leuk moment om samen te komen op het skatepark en te genieten van het skateboarden. Je hoeft niet in te schrijven. Deelname is gratis.

Met de Go Skateboarding Day behoort Kortrijk tot de steden die skaten hoog in het vaandel dragen. Dat leverde oa. met Lore Bruggeman een meervoudig Belgisch kampioene op. Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

Skaten is immens populair, zowel bij jong als oud. De sport is sinds 2020 een Olympische discipline. Lokaal is er veel talent. Zo is Lore Bruggeman, Kortrijkse van oorsprong, meervoudig Belgisch Kampioene en geselecteerd voor de Olympische Spelen dikwijls te spotten op Luxaplast. Natuurlijk zijn ook de youngsters die nog niet alle skills onder de knie hebben meer dan welkom in Marke.

Programma Go Skateboarding Day

15u: start event

16u: workshop Girls@Luxa (workshop gericht naar meisjes)

17u: workshop Train Your Trick

17u: start Jam-contest voor -15-jarigen

19u: start Jam-contest voor +15-jarigen

19u: Skate demo’s

21u: start contest Best Trick (voor iedereen)

22u: openluchtcinema ism LZSB

 

Doorlopend is er een bar en skatemarkt met lokale skateshops (Petik Klak, Skate Boutique en Puuck, Rampaffairz) en animatie van dj's (Ronny J, AKILA, Galito). Djoels maakt tijdens het event een nieuwe mural (streetarttekening) op een brugpijler.

Dit evenement is een organisatie van jeugdcentrum Tranzit met de steun van Sport Vlaanderen.

Dorp Kortrik Olympic op Buda Beach op zaterdag 22 en zondag 23 juni

Kortrijk, de Vlaamse stad die het dichtst bij Rijsel en Parijs ligt waar de Olympische Spelen van 2024 worden gehouden, grijpt dit moment aan om de Spelen in de eigen stad te ervaren. Elke inwoner of bezoeker van Kortrijk kan de Olympische sfeer opsnuiven, aangezien er tal van sportevenementen gepland staan in juni en juli. Een bezoek aan Dorp Kortrik Olympic is er één van en staat hoog op de agenda bij jongeren. Buda Beach is dan ook een heerlijke plek om te ontspannen na de examens.

Demo's en zelf experimenteren

Dorp Kortrik Olympic is gratis toegankelijk tussen 14 en 17 uur. Je kan er rondzwerven, chillen en kijken naar demo's of zelf deelnemen aan verschillende sporten, zoals Boulder, Breaking, Skate, 3x3 Basket of BMX. Op het programma staan heel spectaculaire, avontuurlijke sporten die je uitnodigen om het zelf te proberen. Ook G-sport is aanwezig met goalbal, een discipline voor slechtzienden. Een DJ zorgt voor passende beats.

Buda Beach, ideale Urban Sports-locatie

Met de unieke skatebowl en ruimte onder de Ronde van Vlaanderenbrug, en het sportterrein naast de K-Tower, is er genoeg plek voor de Urban Sport Community om zich uit te leven. Het belooft de ultieme relaxte ontmoetingsplek voor jongeren te worden.

Ook tijdens de vakantie

Na het weekend kunnen jongeren nog steeds naar hartenlust skaten, BMX'en, breakdancen en 3x3 basketbal spelen, zij het zonder begeleiding. Goalbal en boulderen verdwijnen dan echter uit het programma. Zo kunnen de jongeren hun vakantie op een leuke manier inzetten in hun eigen stad.

Dit event valt onder de campagne Kortrik Olympic en is een organisatie van Team Sport.

Met dit programma op deze unieke locaties willen we de jongeren een plek geven waar ze op een vrije en open manier hun sport kunnen beoefenen, elkaar ontmoeten en genieten van een zorgeloze tijd in eigen stad.   Wouter Allijns, schepen van Sport

Meer info

Go Skateboarding Day | Facebook

www.kortrijk.be/kortrikolympic

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL