Zomers plezier in zicht bij LAGO Kortrijk Abdijkaai

LAGO Kortrijk Abdijkaai telt af naar een subtropisch zomerseizoen. Het startschot wordt gegeven tijdens het openingsweekend op zaterdag 22 en zondag 23 juni. Tot en met zondag 8 september verwelkomt Abdijkaai bezoekers voor een verfrissende duik in het idyllische openluchtzwembad. Het wordt een extra lange zomer, want Abdijkaai is een week vroeger open en blijft een week langer open. Er is nog meer goed nieuws, want daarbovenop is er een nieuwe horeca-uitbating en worden de sportzwemtarieven in LAGO Kortrijk en Zwevegem terug verlaagd.

 

LAGO Kortrijk Abdijkaai is weer klaar om jong en oud vanaf 22 juni een dag boordevol afkoeling en waterpret dichtbij huis te bezorgen. De 94m-lange glijbaan, springplank, fonteintjes, opblaasbare buikschuifglijbaan, wiggle bridge, ligweide, voetbal- en volleybalveld en reuzezandbank staan tiptop in orde zodat Kortrijkzanen kunnen proeven van de ultieme vakantiesfeer in een iconische setting. Waterratten kunnen daarbij elke dag het water in duiken en virtueel zwemmen tussen de haaien en tropische vissen dankzij het VR-snorkelen. Het VR-snorkelen is elke dag beschikbaar tussen 13 en 14 uur.

 

Op de ligweide wordt er opnieuw gratis zonnecrème voorzien via de SMOT-spot, een slimme dispenser waar je onder andere de temperatuur en UV-index van kan aflezen. Zo geniet je zonder zorgen van je zwemuitstap én de zon.

Nieuwe bar en aangepaste tarieven

LAGO Kortrijk Abdijkaai verwelkomt iedereen graag tijdens het openingsweekend van 22 en 23 juni. Bezoekers maken dan ook kennis met de nieuwe Bar Paravang, waar je kan genieten van een lekker hapje en deugddoend drankje. Het zonnig terras maakt de gezinsuitstap compleet.

 LAGO Abdijkaai opent zijn deuren volgende week. Laten we hopen dat we daarmee eindelijk ook wat zomers weer mogen verwelkomen. Die dag trapt ook Paul Drèze zijn nieuw concept in gang. Bar Paravang zal niet enkel toegankelijk zijn voor de bezoekers van het zwembad, ook niet-zwemmers kunnen er terecht om één te drinken in het prachtige kader van zwembad Abdijkaai. Wouter Allijns - schepen van sport

LAGO heeft nog een nieuwtje om het openingsweekend af te trappen, want de sportzwemtarieven voor volwassenen en kinderen tussen 13-17 jaar worden terug aangepast vanaf 22 juni. De prijs was gestegen wegens de energiecrisis, maar zal nu opnieuw dalen. De goedkopere sportzwemtarieven zullen van toepassing zijn in LAGO Kortrijk Weide, LAGO CLUB Zwevegem en LAGO Kortrijk Lagaeplein. Kortrijkzanen en Zwevegemnaars die regelmatig komen zwemmen, kunnen dankzij de 50- en 200-beurtenkaart sportzwemmen daarenboven ook genieten van deze gedaalde tarieven in LAGO Kortrijk Abdijkaai. De beide beurtenkaarten worden respectievelijk €59 en €104 goedkoper vanaf 22 juni.

De energieprijzen zijn stevig gedaald en dus zullen ook de prijzen voor het sportzwemmen stevig dalen. Dat was de deal destijds. Zo worden de 50-beurten en de 200-beurtenkaart maar liefst € 59 en € 104 goedkoper. Goed nieuws dus voor de portemonnee van de sportieve zwemmers. Wouter Allijns - schepen van sport

Het wordt een zalige zomer, dat is zeker! LAGO Kortrijk Abdijkaai is elke dag geopend van 12 tot 19.15 uur. Op de nationale feestdag (zondag 21 juli 2024) en Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart (donderdag 15 augustus 2024) is het openluchtbad zelfs open van 9 tot 19 uur. Een extra lange vakantie, want Abdijkaai is open tot en met zondag 8 september!

 

Kom extra voordelig zwemmen en bestel je tickets vooraf via www.lago.be/kortrijk-abdijkaai. Hou er rekening mee dat bij de ingang een identiteitskaart (eID) is vereist (vanaf 12j), dit om de rust te bewaren en 100% vakantiesfeer te kunnen garanderen.

Openluchtbad Abdijkaai (c) Kortrijk
  • jpeg
Openluchtbad Abdijkaai (c) Kortrijk
  • jpg
Openluchtbad Abdijkaai (c) Kortrijk
  • jpg

Meer info

Nathan Lemaire, coördinator LAGO Kortrijk Abdijkaai, 0473 32 86 87

Elewin Werbrouck, centrummanager LAGO Kortrijk
      
                        

                      

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL