Zeepkistenrace op Kortrijkse Grote Markt

Bouw je eigen zeepkist en race mee!

Op zaterdag 11 mei wordt de Grote Markt in Kortrijk omgetoverd tot een raceparcours voor zelfgemaakte zeepkisten. De stad daagt alle creatievelingen en avonturiers uit om hun eigen zeepkist te bouwen en deel te nemen aan deze unieke activiteit.

Stad Kortrijk verlootte midden december een arcadekast op de Bedrijvencontactdagen voor wie de origineelste teambuilding kon bedenken (én uitvoeren). Van de 133 deelnemers won Creatool met het idee om een zeepkistenrace te organiseren.

Op zaterdag 11 mei vanaf 14 uur is iedereen welkom om een zeepkist in elkaar te knutselen. Creatool voorziet het benodigde materiaal en bouwpakket en staat in voor begeleiding bij het knutselen. Deelnemers kunnen niet alleen hun creativiteit de vrije loop laten, maar nadien ook hun zeepkist testen op een speciale schans. De perfecte verpozing tijdens een middagje Kortrijk, of een leuke afleiding voor kinderen tijdens het shoppen. Deelname aan de zeepkistenrace is gratis en doorlopend mogelijk van 14 tot 18 uur. Inschrijven is niet nodig.

Dank aan Creatool om hun topidee van tijdens de Bedrijvencontactdagen om te zetten in een topnamiddag voor jong en oud. Ik kom zaterdag zeker eens langs met de kinderen om een formidabele zeepkist in elkaar te knutselen. Vincent Van Quickenborne, burgemeester
We willen als stad jeugdig, dynamisch en innovatief zijn. Drie eigenschappen die ook in het winnende voorstel van Creatool verwerkt waren. Ik kijk ernaar uit om de zelfbedachte zeepkisten van onze jonge Kortrijkzanen in actie te zien! Ruth Vandenberghe, schepen van Stadsmarketing

Creatool uit Harelbeke is gespecialiseerd in technisch speelgoed en streeft ernaar om kinderen (en hun ouders) op een speelse manier kennis te laten maken met de wonderlijke wereld van techniek. Samenwerken, experimenteren en plezier staan centraal.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL