Reserveer je plekje op de grootste rommelmarkt van het land

De langste rommelmarkt van het land is terug. Op zondag 19 en maandag 20 mei kan je afzakken naar de Sinksenrommelmarkt in de Kortrijkse binnenstad om er de beste koopjes op de kop te tikken. Een plaatsje reserveren kan online vanaf 15 april.

 

Bij een nieuwe editie van Sinksen hoort ook een nieuwe editie van de rommelmarkt. Hij slingert van Veemarkt tot Grote Markt, van winkelwandelgebied en Schouwburgplein tot Doorniksestraat richting Overleie, langs Diksmuidekaai en IJzerkaai naar het Sint-Amandsplein. Zo verbindt hij zowat alle feestlocaties met elkaar, via 32 straten. De wandelroute meet maar liefst 7.200 meter. Er zijn 1.400 standen beschikbaar voor de deelnemers.

Inschrijving

Wie een plaatsje wil bemachtigen op de rommelmarkt, kan vanaf maandag 15 april om 19 uur inschrijven via de website www.sinksen.be. De plaatsen kosten €15,31 per 5 meter, een deelnemer kan maximum 5 plaatsen boeken.

Op de rommelmarkt is het enkel toegestaan om tweedehands spullen te verkopen. Nieuwe producten, voeding en/of drank mogen niet te koop worden aangeboden.

Is't al Sinksen? Nog 60 dagen en de 50ste editie van Sinksen begint! Het wordt een sprookjesachtige editie en daarbij kan een vaste waarde als de rommelmarkt natuurlijk niet ontbreken. De rommelmarkt voegt een extra dimensie toe aan de magie van Sinksen. De straten worden omgetoverd tot een labyrint van kraampjes in alle geuren en kleuren. Via de diversiteit van de aangeboden spullen worden dromen geweven uit herinneringen en krijgen spullen een tweede leven. De authenticiteit van dit harmonieuze gebeuren en de uitgelaten sfeer van Sinksen verheffen de rommelmarkt tot de grootste maar vooral tot de meest magische in zijn soort.  Kelly Detavernier, schepen van Evenementen
Rommelmarkt (c) Kortrijk
  • jpeg
Rommelmarkt (c) Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL