Bissegem heeft in april opnieuw geldautomaat

In Bissegem is er sinds 2020 geen bankautomaat meer aanwezig. Daar komt binnenkort verandering in. Het College van Burgemeester en schepenen leverde maandag een vergunning af voor de bouw van een Bancontact CASH-punt met 2 automaten in Bissegem. Batopin, verantwoordelijke beheerder voor het cashpunt, geeft aan dat nog in april de eerste bankbiljetten afgehaald zullen kunnen worden in Bissegem.

Het aantal bankkantoren en bankautomaten verdwijnt stelselmatig verder uit het straatbeeld. Dat is een beslissing van de grootbanken en heeft zijn impact op Vlaanderen en niet in het minst in Bissegem die het al sedert 2020 zonder moet stellen. Vorig jaar werd al een bouwvergunning afgeleverd voor de bouw van een cashkiosk op parking Rietput. Maar na verder onderzoek en in samenspraak met Batopin werd beslist om de kiosk verder richting schietstand op te schuiven.

De afgelopen twee jaar heb ik intensief overleg gepleegd met Batopin, dat optreedt namens de grootbanken, met de bedoeling een zo goed mogelijke dekking voor Kortrijk te krijgen. Voor het plaatsen van deze kiosk wordt gebruik gemaakt van 30 m² stadsgrond die we gratis ter beschikking stellen. Hoewel het geen kerntaak van een stad is om bank te spelen en geldautomaten te voorzien, ben ik heel tevreden om met deze doorbraak de bereikbaarheid van deze basisdienstverlening voor Bissegem te mogen aankondigen. Wout Maddens, schepen van bouwen en stadsvernieuwing
Geldautomaat Bissegem.JPG
  • JPG
Geldautomaat Bissegem.JPG

Het gaat om een losstaande kiosk met twee geldautomaten, waar iedereen naast geld afhalen ook zijn pincode kan wijzigen. Klanten van de partnerbanken van Batopin – Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC – kunnen er bovendien ook het saldo van hun rekening opvragen. De automaten zijn bedienbaar vanuit een rolstoel en bovendien uitgerust met een toetsenbord met brailleschrift en een stembedieningsysteem voor slechtzienden. Alles zal aanwezig zijn om in alle rust en veiligheid verrichtingen te kunnen uitvoeren, waaronder extra verlichting, 24/24 cameratoezicht en alarm met sirene bij verdachte gebeurtenissen.

Plan geldautomaat Bissegem.JPG
  • JPG
Plan geldautomaat Bissegem.JPG

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL