Kortrijk daagt scholen uit om stad te bouwen in Minecraft

Twintig klassen uit Kortrijkse scholen gingen de voorbije weken aan de slag om een historisch of iconisch gebouw uit de stad na te bouwen in de digitale wereld van Minecraft. De drie beste ontwerpen zullen effectief 'speelbaar' zijn tijdens de UNWRAP Play Day op 14 oktober in Tranzit.

Minecraft is een game voor creatievelingen waarbij je met kubusvormige objecten kan bouwen wat je wil. Dat je daar heel ver in kan gaan, bewijst onderstaande videowalkthrough van de site Kortrijk Weide.

Minecraft Kortrijk Weide

De video werd gelanceerd als inspiratie voor de Minecraft Contest waarbij scholen uitgedaagd werden om een historisch of iconisch gebouw uit de stad na te bouwen in de digitale wereld van Minecraft. Twintig klassen uit het 4de, 5de en 6de leerjaar en 1ste en 2de middelbaar gingen de uitdaging aan. De drie beste projecten worden komende zaterdag (14/10) tentoongesteld tijdens de UNWRAP Play Day. Als bezoeker kan je een stem uitbrengen op het meest verbluffende project. Deze klas wint een dag vol gaming en entertainment in Kortrijk.

 
De derde editie van UNWRAP vindt plaats op 12 en 13 oktober 2023 in Depart, Tranzit en De Kreun. Sprekers met verschillende achtergronden geven er talks over gaming, muziek, entertainment en alles ertussen. Nieuw dit jaar is de gratis UNWRAP Play Day op 14 oktober, gericht op gaming fanaten en vrienden en familie.

Meer info over het volledige programma van UNWRAP lees je in een vorig persbericht of op unwrap.be

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL