Laat de gamer in je los op UNWRAP Play Day

Het UNWRAP Festival wordt uitgebreid met een extra dag! Op donderdag 12 en vrijdag 13 oktober gaat net zoals de voorbije 2 jaar het B2B-luik door. Dit jaar wordt er op zaterdag 14 oktober een verlengstuk aan gebreid dat mikt op de gamers van Kortrijk.

Kortrijk gamingstad

De Kortrijkse regio profileert zich als hotspot in België en daarbuiten voor alles wat met gaming te maken heeft. Met de opleiding Digital Arts & Entertainment (DAE) aan Howest heeft de regio dan ook goud in handen. Howest werd al meermaals verkozen tot beste game development school ter wereld. De opleiding speelt een essentiële rol in de Belgische game-industrie. In april werd dan weer de Flanders Game Hub gelanceerd die opereert vanuit co-creatiehub Hangar K. De ambities van Kortrijk Gamingstad worden weerspiegeld in het UNWRAP Festival dat georganiseerd wordt door de Flanders Game Hub, Stad Kortrijk, Hangar K, Howest DAE en festival- en concertorganisator Wilde Westen in samenwerking met platinum partner Nationale Loterij. Deze partners slaan de handen opnieuw in elkaar en organiseren op 12, 13 en 14 oktober de derde editie van het UNWRAP festival.

UNWRAP festival van 12 tot 14 oktober

Met het UNWRAP festival willen de organisatoren het potentieel van de regio voor de entertainmentindustrie in de verf zetten, met een grote focus op het aanwezige talent. Kortrijk Weide is immers binnen Europa dé kweekvijver van internationaal toptalent voor de entertainmentindustrie. Veel Kortrijkzanen zullen ongetwijfeld het filmpje van 'Kortrijk in de bergen' hebben gezien. Dit filmpje werd gemaakt door studenten van DAE die gebruik maakten van het artwork van UNWRAP festival. Maar weinig mensen zullen echter de link hebben gelegd met het UNWRAP Festival. Met een publieksdag op zaterdag willen Stad Kortrijk, JC Tranzit en de overige organisatoren daar verandering in brengen.

Het UNWRAP Festival heeft na 2 edities al bewezen een zeer sterk B2B-event te zijn dat internationale professionals uit alle entertainmentsectoren naar Kortrijk haalt voor de conferentie. Momenteel mist UNWRAP nog wat voeling met de Kortrijkzaan. In dat opzicht is de UNWRAP Play Day een eerste stap om van UNWRAP een festival te maken dat bij elke Kortrijkzaan een belletje doet rinkelen zoals de Biënnale Interieur dat ook doet. Daarom ook is de toegang voor iedereen gratis. Wouter Allijns - schepen van Economie
Zonder consument is er geen gamesector. Voor de Flanders Game Hub is de Unwrap Play Day een mooie opportuniteit om de connectie te maken tussen de wereld van de game developers en de wereld van de gamers. Door te leren wat de gamers leuk vinden kunnen we als ecosysteem leren hoe we betere games moeten maken. Rik Leenknegt - general manager Flanders Game Hub

Meer info over UNWRAP Festival op www.unwrap.be

UNWRAP Play Day op 14 otkober: headshots, buzzerbeaters, coole game-installaties en volledig gratis!

Op zaterdag 14 oktober van 13 tot 19 uur zijn alle gamers - jong en oud - welkom op Kortrijk Weide (Depart, Tranzit en Urban Sports Park) voor de eerste UNWRAP Play Day! Bereid je voor om "it's-a me, Mario!" te horen terwijl je door de levels racet, "finish him!" te schreeuwen terwijl je je tegenstanders verslaat en"all your base are belong to us!" te roepen terwijl je de controle overneemt. Van headshots tot power-ups, elk moment is een kans om te laten zien dat jij de beste gamer van Kortrijk en omstreken bent.

Speel nieuwe games en laat je onderdompelen in de grenzeloze mogelijkheden van de gamingwereld. Ontdek out-of-the-box game-installaties en nieuwe releases van lokale gameontwikkelaars. Van spannende actie-avonturen tot uitdagende puzzels en van meeslepende RPG's tot virtual reality-ervaringen, hier vind je het allemaal!

Check de competities: wil je je meten met de beste gamers? Daag één van de pro e-sporters uit in Fifa en NBA2K of supporter voor één van de e-sport teams tijdens het Rocket League tournament. Stort je in epische multiplayer gevechten of demonstreer je behendigheid in snelle races. Strijd om de hoogste score en maak kans op fantastische prijzen!

Betreed ten slotte de blokkerige wereld van creativiteit! Scholen uit het lager en secundair onderwijs krijgen de kans om de prachtige geschiedenis van Kortrijk tot leven te wekken in Minecraft. Ze laten hun verbeelding de vrije loop en bouwen een Kortrijkse (historische) site na. Tijdens UNWRAP Play Day kan je als bezoekers je stem uitbrengen op het meest verbluffende project. Dus waar wacht je nog op? Doe mee, bouw geschiedenis en laat je stem horen tijdens deze epische Minecraft-wedstrijd die samen met lokale partner LAGO wordt opgezet!

UNWRAP Play Day belooft een onvergetelijke dag te worden voor gamers en entertainmentliefhebbers van alle leeftijden. Mis deze kans niet om deel te nemen aan spannende competities, innovatieve concepten en een wereld vol plezier en interactie.

Voor nog maar een eerste editie is het programma van UNWRAP Play Day al behoorlijk indrukwekkend te noemen: FIFA en NBA2K e-sportstornooien waarin gamers het kunnen opnemen tegen professionele e-sporters, een Minecraft Contest tussen scholen, een Free4All Game Hall waar allerlei games kunnen worden gespeeld van klassieke consoles tot AR en VR-installaties en nog heel wat meer. Check zeker het volledige programma op unwrap.be Bert Herrewyn, schepen van Kinderen en Jongeren

De toegang tot UNWRAP Play Day is volledig gratis! Meer info over de volledige programmatie vind je op www.unwrap.be/play-day/activities

UNWRAP ARENA van 16 tot 21 maart 2024

Ook binnen Flanders Technology & Innovation krijgt de UNWRAP Play Day een vervolg met de UNWRAP ARENA. Het FTI festival in Kortrijk van 16 tot 21 maart 2024 belooft een week vol digitale en interactieve experiences over de toekomst van leven, leren en werken te worden. De UNWRAP Arena wordt dé showcase van de wereld van gaming en gametech. In de arena worden Vlaamse games gepresenteerd, getest en gespeeld naast een aantal andere grote titels. Je kan er bovendien ontdekken hoe gameontwikkeling werkt in een interactieve expo: wat komt er allemaal bij kijken, wat moet je daar nu eigenlijk voor kunnen en wat is het belang van gametechnologie in andere sectoren?

logo
  • JPG
logo

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL