De langste editie van Student Welcome ooit

Student Welcome, het grootste studentenevenement in Kortrijk, gaat dit jaar langer door. De studenten zullen deze editie kunnen genieten van een feest tot 3 uur 's nachts. In ruil daarvoor betalen ze een inkomprijs van 1 euro.

Kortrijk Studentenstad en Stad Kortrijk trekken het academiejaar naar jaarlijkse traditie op gang tijdens Student Welcome op donderdag 5 oktober. Plaats van afspraak is net als vorig jaar het Nelson Mandelaplein dat voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een spectaculair openluchtevenement voor 6.000 feestvierders.

We zijn helemaal klaar om de studenten een spetterende start van het academiejaar te bezorgen. Speciaal voor de studenten gaat het feest deze keer nog langer door! Kelly Detavernier, Schepen van Onderwijs

Voor het eerst wordt er een toegangsprijs van één euro gevraagd. Deze bescheiden bijdrage stelt Kortrijk Studentenstad in staat om het feest te verlengen, zodat studenten nog langer kunnen genieten van de festiviteiten. Er werden meteen ook maatregelen genomen om eventuele geluidsoverlast te beperken.

Student Welcome staat bekend om het aantrekken van gerenommeerde en populaire artiesten, en dit jaar vormt geen uitzondering. De avond begint met een optreden van The Bridge, de winnaar van de DJ-contest die de jury volledig overtuigde. Vervolgens kunnen de studenten genieten van de beats van DJ Styx, gevolgd door een optreden van de legendarische Gestapo Knallmuzik, meesters in hun genre. Het feest bereikt zijn hoogtepunt met DJ Kat, beter bekend als Kat Kerkhofs. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van DREZZ ft MC Holic, gevolgd door Yves Deruyter, die ervoor zorgt dat het feestplezier nog even doorgaat.

De deuren gaan open om 20 uur. De ingang bevindt zich deze keer aan de kant van het LAGO-zwembad.

Student Welcome (c) Kortrijk Studentenstad
  • jpg
Student Welcome (c) Kortrijk Studentenstad
  • jpg
Student Welcome (c) Kortrijk Studentenstad
  • jpg
Vrijwilligers SWC (c) Kortrijk
  • jpg

Contact

Simon Clinckemaillie, Kortrijk Studentenstad, 0497 71 00 05

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL