Kandidaten gezocht voor United Spurs Awards: wie verdient Kortrijkse sporttrofee?

Op vrijdag 15 december worden de United Spurs Awards 2023 uitgereikt. Tijdens dit Kortrijks sportgala worden verdienstelijke sporters uit de stad in de bloemetjes gezet. Wie in aanmerking wil komen voor een award of iemand kent die een award verdient, kan tot 15 oktober een kandidatuur indienen. Zowel individuele sporters als verenigingen maken kans op een van de volgende awards:

Spur of the year: sportprestatie van het jaar in de Kortrijkse sportwereld

De huldiging van een individu of team dat het voorbije jaar een opmerkelijke sportprestatie heeft geleverd. Het gaat om een ‘prestatie’ in de Kortrijkse sportwereld.

International Spur of the year: internationale sportprestatie door iemand met een link met Kortrijk

De huldiging van een individu of team dat het afgelopen jaar een opmerkelijke sportprestatie op internationaal vlak heeft geleverd.

G-Spur of the year: G-sporter, G-team, G-sportinitiatief

De huldiging van een kandidaat die zich richt op G-sport. De kandidaat kan slechts eenmaal binnen een periode van 3 jaar verkozen worden. De sporter, het team of het initiatief hoeft niet noodzakelijk een bepaalde sportprestatie te hebben geleverd.

Social Spur of the year: sociaal/bindend initiatief met sport als middel

De huldiging van een initiatief dat zich inzet om op originele manier mensen samen te brengen en sociale cohesie te versterken door middel van sport. Het initiatief heeft een actieve werking in Kortrijk, zet sport in als middel voor extrasportieve doelstellingen, zorgt op een creatieve manier voor een beter contact met de buurt en richt zich o.a. tot doelgroepen die minder vaak participeren in sportverenigingen.

Voor alle bovenstaande kandidaturen worden telkens 3 genomineerden en een winnaar gestemd.

Voor meer info of om je kandidatuur in te dienen kan je terecht op Kandidatuur United Spurs Awards 2023 | Kortrijk.

De United Spurs Awards moeten een feest zijn voor sporters en supporters. Met deze tweede editie willen we andermaal onze sportieve topprestaties voor het voetlicht brengen maar ook de sociale initiatieven die vanuit het sportveld komen waarbij mensen dichter bij elkaar worden gebracht. schepen voor Sport Wouter Allijns

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL