Waterspektakel Eau Revoir krijgt primeur in Kortrijk

In 2023 zet Toerisme Leiestreek volop in op waterbeleving in de regio. Het najaar sluiten ze af met het waterspektakel Eau Revoir. De primeur van dit bijzonder en creatieve lichtspel op het water vindt plaats op vrijdagavond 6 oktober aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk.

Onder de noemer WaterSferen lanceerde Toerisme Leiestreek deze zomer drie unieke evenementenconcepten om extra waterbeleving in de regio te creëren. In juni en juli liet Plat’eau in verschillende gemeenten een waternimf neerstrijken langs het water. Tijdens de zomermaanden liet het waterevent Dobbero mensen gezellig op het water dobberen in een comfortabele tank voor twee, vier of zes personen. Het najaar sluit Toerisme Leiestreek af met het spektakel Eau Revoir.

Wat is Eau Revoir?

Eau Revoir is een bijzonder en creatief lichtspektakel. Je nestelt je aan de oevers van het water en kijkt naar een voorstelling van prachtige, kleurrijke figuren en kunstzinnige lichtprojecties die op een fontein op het water dansen. Er zijn 4 edities van Eau Revoir: in Kortrijk, Roeselare, Deinze en Machelen-aan-de-Leie.

De première van het nieuwe eventconcept Eau Revoir vindt plaats op vrijdag 6 oktober aan Broelkaai 6 (BK6) in Kortrijk. Tussen 6 en 8 oktober vinden verschillende voorstellingen plaats, telkens tussen 20 en 22.45 uur. De voorstelling duurt 15 minuten en wordt telkens op het uur en halfuur herhaald. De laatste voorstelling start om 22.30 uur. Het spektakel is best zichtbaar vanop de leieboorden, kant Broelkaai. De toegang is gratis, inschrijven is niet nodig.

Geen mooiere plaats om de première van Eau Revoir te laten doorgaan dan op onze verlaagde Leieboorden. Evenementen op deze fantastische locatie lokken altijd een massa volk en dat zal tussen 6 en 8 oktober niet anders zijn. Volgend jaar krijgt de waterbeleving in Kortrijk trouwens nog een boost als ook de Leieboorden aan de andere kant van de Leiebrug verlaagd zijn, onder meer met een tuin van 1.000 m² pal aan het water.  Ruth Vandenberghe, burgemeester
Ik ben trots dat we deze primeur dankzij een goede samenwerking met Toerisme Leiestreek naar Kortrijk konden halen. De Kortrijkzanen zaten op zo’n lichtspektakel te wachten, we verwachten dan ook de grote massa aan onze Leieboorden. Watertoerisme in Kortrijk beleeft hoogdagen en met dit event wordt het nogmaals duidelijk dat de rivier de stad maakt. Wouter Allijns, schepen van Toerisme
Kunst laat ons op andere manieren naar de wereld kijken. Eau Revoir tovert zo onze gekende en geliefde Leie om tot prachtige en kleurrijke figuren.  Axel Ronse, schepen van Cultuur
(c) Beeldjutters Wildeburg
  • jpg
(c) Beeldjutters Wildeburg
  • JPG
(c) Beeldjutters Wildeburg
  • JPG

Extra voor pers

Op vrijdag 6 oktober om 19.15 uur is er een persmoment voorzien in aanwezigheid van Claude Croes (voorzitter Toerisme Leiestreek vzw), Sabine Lahaye-Battheu (Voorzitter Gedeputeerde Westtoer), Ruth Vandenberghe (burgemeester Kortrijk) en Wouter Allijns (schepen van Toerisme Kortrijk). Afspraak in Broelkaai 6. De eerste voorstelling vindt plaats om 20 uur.

Bevoegd

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL