Vanaf vandaag elektrische deelbakfietsen in Kortrijk

De (elektrische) bakfiets wordt steeds populairder. Maar een eigen bakfiets kopen is niet goedkoop. En ook niet nodig als je geen dagelijkse gebruiker bent. Na Gent, Antwerpen, Brussel, Leuven en Mechelen kan je vanaf vrijdag ook in Kortrijk een elektrische bakfiets ontlenen om kinderen of boodschappen te vervoeren. Aanbieder Monkey Donkey strijkt er neer met 5 bakfietsen op 5 verschillende locaties. Dit is een onmisbare volgende stap om duurzame mobiliteit en kwalitatief gebruik van het openbaar domein te bevorderen.

Deelbakfietsen (c) Kortrijk
  • jpeg
Deelbakfietsen (c) Kortrijk
  • jpeg
Deelbakfietsen (c) Kortrijk
  • jpeg

Over welke bakfietsen gaat het?

De e-bakfietsen zijn van het type Babboe City. Dit is een wendbare en smalle bakfiets met 2 wielen. Er is plaats voor 2 kinderen en voor boodschappen. 

Waar vind je de fietsen?

De deelbakfietsen hebben een vaste stallingsplaats. Als je een deelbakfiets uitleent, moet je die terugbrengen naar dezelfde stallingsplek. De bakfietsen zijn herkenbaar aan het opvallende Kortrijk Fietst logo.

De deelbakfietsen vind je hier:

- Grote Markt, in de fietsenstalling ter hoogte van huisnummer 50 (vroegere ING-bank)

- Sint-Amandsplein, op de hoek met de Overleiestraat

- Voorstraat, op het kruispunt Plein - Romeinselaan

In de loop van de maand oktober komt er nog een bakfiets in de fietsenstalling op de Veemarkt én 1 aan de nieuwe Deelfabriek (Rijkswachtstraat).

De aankoop van een bakfiets is niet goedkoop. Zeker als je er niet dagelijks nood aan hebt. Voor wie slechts sporadisch gebruik wenst te maken van dit type fiets is dit een goeie oplossing. Ervaringen uit andere steden leren ons dat daar wel degelijk vraag naar is.  Axel Weydts, schepen van Mobiliteit

Wat kost het?

Met een maandelijks abonnement van € 10 betaal je € 3,5/uur, € 35 per dag (24u) of een weekendtarief (48u)  van € 60. Om mensen de kans te geven de bakfietsen uit te testen, valt tijdens de maanden september en oktober 2023 de abonnementskost weg met de promocode FB-BD48-1C9A.

Zonder het maandelijks abonnement betaal je € 7/uur, € 50/dag (24u) of € 75/weekend (48u).

Hoe werkt het?

Je kan de bakfiets reserveren en ontgrendelen via de app van Monkey Donkey. De app is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple App Store. Om van start te  gaan, is het nodig om je eerst te registreren en je betaalkaart (visa, mastercard, …) te koppelen.

Meer info: Deelfietsen in Kortrijk | Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL