Stad weigert verkavelingsaanvraag in Heule

Het college van burgemeester en schepenen van Kortrijk heeft afgelopen maandag beslist om de verkavelingsaanvraag voor de bouw van 6 appartementen op een perceel van 10.400 m² in de Kortrijksestraat in Heule te weigeren. Deze beslissing werd genomen om verschillende redenen en kadert bovendien in de bredere strategie van de bouwshift.

Het stadsbestuur is van mening dat dit perceel niet geschikt is voor de bouw van appartementen. Het terrein is slecht ontsloten, aangezien het zich in tweede bouwlijn bevindt, pal naast de spoorweg.

20210118-overzicht-onderdelen-wembley_1.png
  • png
kortrijksestraat.jpg
  • jpg

Daarnaast heeft de stad ambitieuze plannen om in deze omgeving een groene fiets- en wandelcorridor te ontwikkelen, die een verbindende schakel zal vormen tussen het stadscentrum, sportcentrum De Wembley en het Ghellinckpark in Bissegem. De strook die destijds gereserveerd werd voor de aanleg van de autoverbinding, de N328, zal transformeren tot een groene ruimte. Deze groene ruimte zal dienen als een verbindend element tussen wijken die nu van elkaar gescheiden zijn, waar kinderen kunnen ravotten en buren elkaar kunnen ontmoeten. De werken voor bepaalde delen van deze fietsverbinding zullen dit najaar van start gaan.

Ik wil benadrukken dat deze beslissing genomen werd pro het behoud van groene ruimtes in Heule. Dit is in lijn met onze doelstellingen met betrekking tot de bouwshift en de ambities zoals geformuleerd in het stadsvernieuwingsproject Konnector. Wout Maddens, schepen van Bouwen, Wonen en Stadsvernieuwing

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL