Suppen van zonsopgang tot zonsondergang dankzij innovatief SUP-station

Goed nieuws voor SUP-liefhebbers! Zij kunnen de binnenwateren van Kortrijk voortaan verkennen wanneer ze maar willen, van zonsopgang tot zonsondergang. Dit kan dankzij een innovatief en modulair SUP-station waarbij je je board eenvoudig via een QR-code uit een locker haalt. Een primeur voor ons land.

SUP staat voor 'stand up paddle' en is één van de snelst groeiende sportdisciplines op het water. De sport van het rechtop paddelen op een breed surfboard ontstond in Hawaï, maar is ondertussen ook in Vlaanderen aan een opmars bezig. Sup is een heel toegankelijke watersport, voor jong of oud, vrouwen of mannen, sportief of niet sportief. Ook voor een teambuilding is dit de ideale gelegenheid om de groepssfeer te versterken en Kortrijk te ontdekken vanop het water.

Waterrecreatie in Kortrijk kent een ongeziene groei en vanaf nu hoort ook SUP daarbij. We zijn blij dat we de eerste stad in België zijn die deze hippe sport op deze zeer toegankelijke manier kan aanbieden. Via het SUP-station op de Handelskaai kan je gemakkelijk met een groepje vrienden aan watersport doen en Kortrijk op een originele manier ontdekken. Vanop de Leie krijg je unieke zichten op onze stad. De Handelskaai wordt trouwens binnenkort nog veel interessanter voor waterliefhebbers als de Leieboorden verder verlaagd zijn.    Wouter Allijns, schepen van Sport

SUP SUP CLUB werd 4 jaar geleden opgericht in Nederland en breidt hun concept nu uit naar België, met drie nieuwe stations in Lo-Reninge, Mendonk én Kortrijk. SUP 2 GO is een vernieuwend concept met een 'SUP-station' met lockers. Daarin vind je al het nodige materiaal voor een sessie sup: een board, peddle en waterdicht telefoonhoesje. Het Kortrijkse 'station' aan de Handelskaai biedt plaats voor 8 boards. Wie wil suppen, reserveert eenvoudig online een tijdslot. Zo wil men iedereen de mogelijkheid bieden om te suppen wanneer hij/zij dat wil, van zonsopgang tot zonsondergang.

Je bent buiten in de natuur en je zorgt goed voor je lichaam. Op deze manier willen we met SUP SUP CLUB bijdragen aan een gezonde en fitte samenleving.  Kimberly Coeck en Ditmar Logghe, SUP SUP CLUB

Proberen?

Via https://www.supsupclub.com reserveer je een tijdslot. Je ontvangt een code waarmee je de locker kan openen. Eerste keer? Via een QR-code op de SUP-box krijg je een instructievideo te zien waarin alle basistechnieken worden uitgelegd. Zo ga je met de juiste kennis het water op. Zelfstandig suppen mag vanaf 16 jaar. Inclusief huur van materiaal kost een uurtje sup 13,5 euro. Groeps/privélessen zijn mogelijk. Alle info op www.supsupclub.com .

Meer info

Kimberly Coeck, kim@supsupclub.com

www.supsupclub.com

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL