Opening Mellestraat en Sint-Katharinastraat

De werken in de Mellestraat en Sint - Katharinastraat, fase 2 in de vernieuwingsoperatie van de ruime omgeving rond de R8 in Heule, zijn afgerond. Beide straten zijn weer opengesteld voor het verkeer. Na de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel werden de straten volledig heraangelegd met nieuwe wandel -en fietspaden, parkeerstroken en snelheidsremmende verkeersplateaus. Er werd ook ingezet op nieuw groen en bomen in de straat. Dit project komt dus zowel het leefmilieu en de waterkwaliteit van de Heulebeek als de verkeersveiligheid ten goede.

Melle4.jpg
  • jpg
Melle2.jpg
  • jpg
Melle1.jpg
  • jpg

In de Mellestraat, ten noorden van kruispunt met Steenstraat, werd het dubbelrichtingsfietspad vervangen door aanliggende verhoogde fietspaden aan weerszijden van de weg. Het fietspad werd aan weerszijden van de weg doorgetrokken tot in de Sint-Katharinastraat. Om de snelheid in de Sint-Katharinastraat te beperken (vanuit Sint-Katharina naar Heule) werd ter hoogte van de kruising met de Grysperrestraat een wegversmalling voorzien in combinatie met een plateau. Het rondpunt van de Grysperre (Mellestraat-Sint-Katharinastraat) werd vervangen door een kruispunt, met de as Mellestraat – Sint-Katharinastraat als hoofdweg. De heraanleg van het kruispunt de Grysperre zorgt voor een betere verkeersveiligheid voor fietsers en automobilisten. De te kleine rotonde was reeds lang een zogenaamd zwart punt omwille van de talrijke ongevallen die er gebeurden, voornamelijk met verkeer herkomst Sente.

Vorige week ging ik op werfbezoek in deze omgeving. Het gaat om een uitgestrekte grote werf met zeer complexe rioleringswerken. Ik wou oprecht dat het allemaal wat sneller ging. De bewoners en eigenlijk de hele Heulse gemeenschap zitten al lange tijd in het stof of de modder. We hebben dus heel veel begrip voor de frustraties aldaar. Maar er is beterschap in zicht. De Mellestraat en Sint-Katharinastraat zijn nu terug open en de overige werken gaan de laatste fase in. Merci voor de courage! Axel Weydts, Schepen van Openbare Werken
Melle3.png
  • png
Mellestraaat (c) Kortrijk
  • jpeg

Verdere planning

Nu fase 2 afgerond is start fase 3 in de Steenstraat (van Mellestraat tot Vlasrootstraat). Het einde van fase 3 is voorzien tegen eind september 2023.

Fase 4 (Roeselaarsestraat) is grotendeels afgewerkt. Momenteel is de aannemer bezig met de aanleg van de parkeerstroken en de voetpaden in het stuk tussen kruispunt Hoogweide en Gullegem. Volgende week start de aannemer dan met de afwerking van het resterende deel van de Roeselaarsestraat (deel tussen de Steenstraat en het kruispunt Roeselaarsestraat-Hoogweide (inclusief het kruispunt)). Deze werken zullen duren tot eind juni 2023 (in deze termijn zit onder andere een maand uithardingstijd voor de betonverharding van het kruispunt).

Bovenstaande planning is steeds onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, weerverlet en kan in functie van de vordering van de werken opschuiven.

Meer info: Steenstraat | Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL