Opening grootste indoor padel- en petanquecomplex in West-Vlaanderen

Op vrijdag 31 maart opende het nieuwe en onmiddellijk grootste indoor padel- en petanquecomplex van West-Vlaanderen op de sportsite Wembley in Heule. GARRINCHA opent er 9 padelvelden, waarvan 5 indoor en 4 overdekt. Daarnaast komen 18 petanqueterreinen, waarvan 9 indoor en 9 outdoor. Naast het verhuren van padel- en petanqueterreinen zal GARRINCHA zich ook focussen op het organiseren van tornooien en bedrijfsevenementen en het bouwen van een gezellige community. De hippe sportbar en zuidgericht terras zullen een thuisbasis zijn voor de sportende Kortrijkzaan.

Garrincha Kortrijk
  • jpg
Garrincha Kortrijk

GARRINCHA had haar eerste thuisbasis in Brugge, nadat het verhuisde naar Antwerpen en vervolgens uitbreidde naar Charleroi en Gent. Nu, jaren later, zijn zaakvoerders Frederic Meurisse en Philippe Ombregt trots terug te kunnen keren naar West-Vlaanderen.

We zijn er van overtuigd dat sport de mensen bij elkaar brengt en dat, zelfs tijdens moeilijkere tijden, we steeds bewust moeten zijn van onze mentale en fysieke gezondheid. We willen een thuisbasis zijn voor ervaren maar ook voor vrijblijvende sporters. Een plaats waar zowel jong en oud kunnen genieten van de beste sportomstandigheden. Daarnaast zouden we GARRINCHA niet zijn moesten we ons niet focussen op het uitbouwen van een sportieve community door tal van leuke evenementen te organiseren. Korte intensieve tornooitjes, intiaties en lessen, bedrijfstornooien, we organiseren het allemaal. Met 5 indoor en 4 overdekte padel terreinen én met 18 petanque velden en een hippe sportsbar met een zuidergericht terras, zijn we overtuigd dat dat goed komt. We kijken er bijzonder naar uit. Frederic Meurisse en Philippe Ombregt, zaakvoerders GARRINCHA
Dit is een realisatie waar ik als schepen van sport zeer fier op ben. Het is een absolute meerwaarde voor het sportaanbod in onze stad in het algemeen en voor onze sportsite Wembley in het bijzonder. We willen van sportcentrum Wembley onze topaccomodatie voor sport maken in het noorden van de stad, net zoals we De Lange Munte hebben in het zuiden van onze stad. In dat opzicht is dit padel -en petanquecomplex een vervolg op de vernieuwde atletiekpiste. Vernieuwend ook is dat we hier privé-investeerders, waarmee we overigens een hele goede samenwerking hebben, substantieel laten investeren in sport in onze stad. Het bewijst dat de stad Kortrijk aantrekkelijk is om in te investeren. Ook dat is toekomstgericht denken in de beste sportstad van Vlaanderen Wouter Allijns, schepen van Sport

Het centrum opende officieel om 15 uur de deuren waarna er een gratis reservatieperiode volgt gedurende 2 weken, tijdens de gehele paasvakantie.

Iedereen is welkom bij GARRINCHA. Als Pay2Play club zal je niet moeten betalen voor dure abonnementen maar kan je gemakkelijk je sportveldje reserveren via de website: www.garrincha.be.

Adres: Leynvaalsstraat 2, 8051 Kortrijk

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL