Week van de Vrijwilliger: Iedereen wint met vrijwilligerswerk

WVDV_FB.jpg
  • jpg

Van 25 februari t.e.m. 5 maart 2023 vieren we de Week van de Vrijwilliger. Tijdens deze week willen we alle vrijwilligers bedanken voor hun onmisbare inzet.

De Week van de Vrijwilliger is een Vlaams initiatief bedoeld om het belang van vrijwilligerswerk te onderstrepen, mensen aan te moedigen om aan vrijwilligerswerk te doen en natuurlijk om vrijwilligers in de bloemetjes zetten. Thema dit jaar is 'Iedereen wint met Vrijwilligerswerk'. Organisaties kunnen rekenen op enthousiaste helpende handen. Vrijwilligers leren nieuwe vaardigheden, maken nieuwe vrienden en kunnen zich engageren voor een zaak waarover ze gepassioneerd zijn. Onze samenleving wordt er enkel mooier van. Iedereen wint dus!

Elke dag een vrijwilliger in de kijker op sociale media

Stad Kortrijk kan in haar dagelijkse werking rekenen op de hulp van zo'n 1.000 vrijwilligers. De vrijwilligers zorgen o.a. voor onthaal in het stadhuis, ze helpen bij maaltijden in de woonzorgcentra, bemannen de cafetaria in het wijkcentrum, bedelen de wijkkranten, gidsen, begeleiden buurtcompostering als compostmeesters en zoveel meer. Tijdens de Week van de Vrijwilliger zetten we elke dag een Kortrijkse vrijwilliger in de kijker met een video op onze sociale media.

Vrijwilliger Carine - Week van de Vrijwilliger stad Kortrijk

Vind vacatures op onze vernieuwde website

Via de vernieuwde website kortrijk.be/vrijwilligerswerk zijn alle vacatures voor vrijwilligers bij stad Kortrijk nu ook eenvoudig terug te vinden. Op de webpagina werd een widget geïntegreerd van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligers. Ook alle vacatures van Kortrijkse verenigingen die gepost zijn op de website van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligers zijn nu ook te vinden op de website van de stad. Of je nu geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, sport, welzijn of natuurbehoud, er is altijd een vacature die past bij jouw interesses en vaardigheden.

Met zo'n 1.000 vrijwilligers heeft stad Kortrijk een van de grootste vrijwilligerswerkingen van Vlaanderen. Zonder de hulp van die vrijwilligers zou de stad niet draaien, zo simpel is het. Ze zijn goud waard. Eén keer per jaar komen we met al onze vrijwilligers samen, dat is op het jaarlijkse bedankingsfeest op 18 juni. Onze vrijwilligers zijn een zeer diverse groep. Voor iedereen is wel werk te vinden dat bij hem of haar past. Bekijk zeker eens de vacatures op onze vernieuwde website. Stephanie Demeyer, schepen van vrijwilligers

Jaarlijks bedankingsfeest

Tijdens Week van de Vrijwilliger krijgen alle vrijwilligers bij de stadsdiensten ook een bedankingskaartje ‘minipret voor een maxivrijwilliger’ met 2 tickets voor de minigolf in het Astridpark en een uitnodiging voor het jaarlijkse bedankingsfeest op 18 juni.

Voor meer informatie over vrijwilligerswerk in Kortrijk, ga naar kortrijk.be/vrijwilligerswerk of neem contact op met vrijwilligerswerk@kortrijk.be.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL