De Schrijfwijzen in buurtbib Lange Munte

Op vrijdagavond 7 oktober kan je in Kortrijk deelnemen aan "De Schrijfwijzen", een ludiek en laagdrempelig taalspel voor durvers en liefhebbers van taal. Actrice Lize Feryn zal de tekst live voorlezen.

Kortrijk is één van de 85 Vlaamse bibliotheken waar De Schrijfwijzen jaarlijks voor spanning en plezier zorgt. Het concept van De Schrijfwijzen is bekend: de deelnemer die het minst aantal fouten schrijft, gaat naar huis met eeuwige roem en een prijs. Iedereen vanaf 14 jaar kan deelnemen. De Schrijfwijzen is geen saai dictee en je hoeft ook geen spellingkrak te zijn, taalplezier en creativiteit staan centraal.

Niemand minder dan actrice Lize Feryn zal de tekst in levende lijve voorlezen. Presentator Charlotte Cattebeke (Videonauten) praat de avond aan elkaar. In de jury zetelen o.a. Fries Verschaete, Pierre Ruysschaert en Katrien (Davidsfonds Groot-Kortrijk), Jean-Marie Lachat (bibvrijwilliger) en bibmedewerker Manon Vergote. Verwacht je aan een invultekst, langste woorden zoeken en meerkeuze spellingsvragen.

Gratis inschrijven voor deze 5e editie kan nog t.e.m. 7 oktober 12 uur. Ook als supporter ben je welkom in de gezellige bar. Of volg via de livestream op sociale media. Alle info en volledig programma op www.kortrijk.be/bibliotheek/deschrijfwijzen.

De Schrijfwijzen is een initiatief van Creatief Schrijven en De Standaard, in samenwerking met NRC Handelsblad, de Vlaamse bibliotheken en Team Taaladvies. i.s.m. Davidsfonds Groot-Kortrijk.

EXTRA VOOR PERS

Het taalspel vindt plaats op vrijdag 7 oktober, 20 - 21.30 uur in OC/Buurtbib Lange Munte, Beeklaan 81 in Kortrijk. Er is een interview mogelijk met Lize Feryn voor en/of na De Schrijfwijzen.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL