Ontdek een tentoonstelling... op een boot

Op vrijdag 2 september opent een verrassende tentoonstelling op… een boot! Aan de Handelskaai ligt sinds kort de 38 meter lange MS Lido aangemeerd met daarop de passende tentoonstelling ‘ZEEËN’ van Chantal Chapelle.

Persvoorstelling (c) Kortrijk
  • jpeg
Chantal Chapelle_tentoonstelling ZEEEN_3.jpg
  • jpg
Chantal Chapelle_tentoonstelling ZEEEN_2.jpg
  • jpg
Dit is een fantastische setting om een tentoonstelling op te houden! De vernieuwende locatie spreekt de mensen onmiddellijk aan en biedt een geheel nieuwe ervaring. Prachtige kunstwerken, gecombineerd met een bootbezoek, op en top laagdrempelig. We blijven als stad de aantrekkingskracht hebben om dergelijke verrassende concepten binnen te halen!  Axel Ronse, schepen van cultuur

Kortrijk kent heel wat tentoonstellingen in de stad. Zowel in de OC’s, musea, galerijen en in de publieke ruimte. Maar vanaf 2 september komt een nieuw concept aanmeren: een tentoonstelling op een boot! Sinds lange tijd droomden organistoren Sandra Van der Wildt en Filip de Blend ervan een reizende tentoonstelling te organiseren doorheen de Vlaamse velden met Chantal Chapelle’s toepasselijke werk.

In 2022 werd voor het eerst in Mechelen, ‘ZEEËN’ succesvol aan het publiek getoond. De tentoonstelling reist nu af naar Kortrijk om nadien door te reizen naar Hasselt.

De tentoonstelling bevindt zich op de MS Lido, een 38 meter lange Franse spits die werd omgebouwd tot een woonschip met een polyvalente ruimte. De boot ligt aangemeerd aan de Handelskaai, naast boothotel Ahoi.

Kortrijk staat al jaren op onze lijst van favoriete bestemmingen. Het is een stad die leeft en veel te bieden heeft zoals muziek, kunst en creativiteit en dus meer aandacht verdient volgens ons. organisatoren Sandra Van der Wildt en Filip de Blend
Boot MS Lido.jpg
  • jpg
Boot MS Lido_2.jpg
  • jpg

Chantal Chapelle's "ZEEËN voorbij de tijd"

In vertellende beelden reikt Chantal Chapelle een eindeloze natuurervaring aan. De voortdurende voortschrijdende natuur wordt met uitzonderlijk meesterschap vastgelegd. Chapelle laat je met subtiele verfstreken de lucht, het licht en het water ervaren. De schilderijen lopen verder over de rand,… over de tijd. 

Haar werken zoomen in in het moment. Immer innemend. Ingetogen en met volle kracht wordt de energie overgebracht. Vanuit de eigen geschiedenis beleeft de waarnemer de zee. “Scent of sea” voel, hoor, ruik en proef je haast. Bruisend van gevoel wordt het werk zijn betekenis.

Chantal Chapelle_tentoonstelling ZEEEN.PNG
  • PNG
Chantal Chapelle_tentoonstelling ZEEEN.PNG

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL