Fotoclub Groeninghe viert gouden jubileum met fotowandeling

Fotoclub Groeninghe werd opgericht in 1972 en bestaat dit jaar dus 50 jaar. Dat wil de club niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseert het nog tot en met 31 augustus Transitie XXL, een tentoonstellingsparcours in de Kortrijkse binnenstad.

Fotoclub Groeninghe staat voor creativiteit en eigen invulling van het begrip fotografie. Als lid ben je gepassioneerd met fotografie bezig en heb je een zekere maturiteit in je werk. De leden komen elke dinsdagavond samen om met een open blik de wereld van de hedendaagse fotografie te bekijken en elkaar te stimuleren om een eigen stijl te ontwikkelen. Het bespreken van elkaars werk is hierbij een belangrijke factor.

Deze zomer krijgen we opnieuw een prachtig fotoparcours in de binnenstad dankzij fotoclub Groeninghe. De fotoclub brengt na 50 jaar nog steeds talent samen én naar buiten met tal van tentoonstellingen. Fotografie is een fantastisch krachtig en laagdrempelig medium waarmee we alle bezoekers kunnen beroeren. Axel Ronse, schepen van cultuur

Transitie XXL, wandeling en (openlucht)tentoonstelling

Het traject van Transitie XXL is ongeveer 3 km lang en situeert zich in de Kortrijkse binnenstad. Er zijn 10 buitenopstellingen met telkens 6 grote foto’s en twee tentoonstellingen in café Cusco en café In de Wolken. Tegelijk passeren de wandelaars aan de belangrijkste historische gebouwen van de stad. Alles is gratis en vrij toegankelijk voor het publiek. Het parcours is op de smartphone te volgen via een QR-code. De wandeltentoonstelling is te bezoeken van 1 juli tot en met 31 augustus.

Als één van de weinige clubs houden we vast aan geprint werk, niet uit nostalgie maar uit overtuiging. Een foto is iets tastbaars. Dat blijkt ook uit ons fotowandelparcours Transitie XXL. Jurgen Casselman, Voorzitter Fotoclub Groeninghe

Foto- en poëziewedstrijd

Naast de wandeling organiseert Fotoclub Groeninghe ook twee wedstrijden. Er is een fotowedstrijd waarbij bezoekers van het fotoparcours hun kijk op de tentoonstelling kunnen vastleggen. Ben je creatiever met de pen? Kruip dan in je pen en schrijf een gedicht bij een van de foto’s langs het parcours. Er zijn met beide wedstrijden prijzen te winnen tot € 200. Alle info via de website transitiexxl.fotogroeninghe.be.

www.fotogroeninghe.be

Schermafbeelding 2022-07-01 om 15.35.04.png
  • png

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL