Na 3X3 Masters in Antwerpen strijkt de competitie nu ook neer in Kortrijk

Na een geslaagd eerste weekend van 3x3 Masters in Antwerpen tijdens het WK 3x3 komt de manche van 3 juli in Kortrijk dichterbij. Kortrijk is hiermee in mooi gezelschap met ook gaststeden zoals Knokke-Heist, Leuven, Charleroi en Brussel voor deze Masters Tour. 

Het talrijk opgekomen publiek vergaapte zich vorige week aan de sterke prestaties van de Belgische teams op het WK met een 8ste plaats voor de Belgian Cats en een 4de plaats voor de Lions.

Nelson Mandelaplein wordt basketbalcourt

Het concept slaat aan en kent veel enthousiastelingen. Nu zijn het lokale teams die in Kortrijk, geïnspireerd door de WK-sfeer, hun eigen tricks kunnen tonen. Drie tegen drie is natuurlijk the real thing. 3x3 maakt de filosofie "basketball never stops" helemaal waar. Het kan altijd en overal. En je moet geen uitblinker zijn op het veld: fun is waar het allemaal om draait. Op zondag 3 juli wordt het Nelson Mandelaplein in Kortrijk de ideale plek voor ballers en enthousiaste supporters. 

Zelf gebeten door de 3x3-microbe? Zet hier je eerste stappen op het court.

 Het tornooi is nog niet volzet maar het enthousiasme groeit. Inschrijven kan voor de verschillende categorieën (zie onder) via www.3x3masters.be. Dit kan maar tot en met woensdag 29 juni, dus wees er snel bij! De beste ploegen stoten door naar het finaleweekend in Brussel eind juli.

Ik deel het enthousiasme van de vele basketbalfans die Kortrijk rijk is. Onze stad heeft met de Spurs de grootste basketbalclub van Vlaanderen. De heren kenden een fantastisch seizoen en je voelde gaandeweg het enthousiasme voor de sport toenemen. In navolging van het voorbije WK in Antwerpen, zal de manche op het Mandelaplein de 3X3 variant een boost geven in onze stad. De winnaars mogen Kortrijk vertegenwoordigen tijdens het finaleweekend in Brussel eind juli. Wouter Allijns, schepen van Sport

Categorieën: U13 - MixedU15 - GirlsU15 - BoysU18 - Boys U23 Men16+ Women Recreational16+ Women Elite +23 Men Recreational+23 Men Elite

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL