Marcel Kint Classic start opnieuw in Kortrijk

Op zondag 29 mei trekt het profpeloton terug door onze regio. Een nieuwe wielerhoogdag in Zuid-West-Vlaanderen; de Grote Prijs Marcel Kint - voortaan de Marcel Kint Classic - gaat van start aan de verlaagde Leieboorden in Kortrijk om 12.20 uur.

Het peloton start er om 12u20 en krijgt een vernieuwd parcours voorgeschoteld – net geen 200km lang – met een nieuwe aankomstplaats ter hoogte van het Oud Gemeentehuis in Zwevegem. Lotto Soudal (oa. Victor Campenaerts, Arnaud De Lie), Intermarché Wanty Gobert Materiaux (o.a. Tom Devriendt, Boy Van Poppel), Alpecin Fenix (Jakub Mareczko, Julien Vermote), Cofidis (oa. Tom Bohli, Jelle Wallays), Total Direct Energies (Niccolo Bonifazio, Niki Terpstra), Arkea Samsic,... zijn de grotere formaties aan de start van een ruim deelnemersveld.

De Groote Prijs Zwevegem, Zwevegem Koerse, GP Marcel Kint,… heet voortaan de Marcel Kint Classic. Een profkoers in het circuit sinds 1930 en dit jaar de 7e manche van de Exterioo Cycling Cup. Het regelmatigheidscriterium, waar sedert dit jaar Golazo zijn schouders mee onderzet, ervaart een boost in het wielrennen. Komende week vinden ook de Veenendaal Classic, de Antwerp Port Epic en Circuit de Wallonie plaats. Vier van de elf manches op een week tijd met als ‘finale’ de Marcel Kint Classic op zondag 29 mei.

De koers krijgt een nieuw parcours en telt in totaal 10 fikse beklimmingen. Twee maal doen de renners de Tiegemberg, Nieuwe Kwaremont, Patersberg, Oude Kwaremont en Kluisberg aan en ook 4 kasseistroken (Varent en Beerbos) krijgen de renners voor de wielen geschoven. Een vernieuwing die het parcours selectiever probeert te maken en het de spurtersploegen moeilijker maakt om het pak bijeen te houden. Vorig jaar won Alvaro Hodeg (Deceuninck – Quick Step) in een massaspurt heel nipt voor Tim Merlier.

We hopen dit jaar opnieuw op een spannende strijd...en misschien met een aanvaller als overwinnaar; enkele kuitenbijters als deze kunnen daar alleen maar toe bijdragen. Danny Bonte, koersdirecteur en parcoursbouwer
Dit jaar ontvangen we voor het eerst een echte grote start van de Marcel Kint Classic (UCI 1.1) in Kortrijk. Een perfecte gelegenheid voor de koersenthousiastelingen om een toer te doen van de ploegbussen en op de foto te staan met de renners. Er zal ook van alles te doen zijn op en rond de Leieboorden, sfeer gegarandeerd. Met ook een manche van het BK Beach Volley op de Grote Markt belooft 29 mei een sportieve topdag te worden in de Kortrijkse binnenstad. Wouter Allijns, schepen van Sport Kortrijk 

De organisatoren zetten ook stevig in op beleving naast de koers. Er is de ploegvoorstelling vanaf 10u30 door Niko Muyters (omroeper Gentse 6daagse, Ronde van Vlaanderen,…) aan de Broeltorens in Kortrijk, Barre Neirynck (voormalig Belgisch Kampioen BMX Flatland) brengt op en rond de verlaagde Leieboorden enkele demo’s BMX Flatland (een soort breakdance op 2 wielen) en er zal muziek zijn; de fanfare De Coureurs en DJ Buscemi zorgen voor de muzikale sfeer.

Zwevegem bouwt een heus feestdorp in de schaduw van de Sint-Amanduskerk in het centrum. Je kan er de koers live volgen (ook groot scherm aan de aankomst) op groot scherm en hoeft dus niks te missen van de wedstrijd. Na de aankomst en podiumceremonie treden o.a. Yves Seghers, Am’brass en Bart Kaëll er op. Dirk Declercq (voorzitter) en Raf Deprez (Schepen van Sport Zwevegem) met grote trots.

www.marcelkintclassic.be

Afbeelding1.png
  • png

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL