De Paasfoor is terug van weggeweest

Eindelijk kunnen we ons (kinder)hart opnieuw ophalen. Voor het eerst in 3 jaar keert de Paasfoor terug naar de Kortrijkse binnenstad. Vanaf donderdag 14 april tot en met zondag 1 mei wordt het stadscentrum omgetoverd tot één groot pretpark.

Paasfoor - (c) Belga
  • jpg
Paasfoor - (c) Belga
Feestelijke opening op Witte Donderdag

Belleman Stephan Vandemaele opent op Witte Donderdag 14 april om 15 uur de paasfoor samen met 3 paasfoorprinsjes en -prinsesjes die tijdens het paasweekend 6 jaar worden Vanaf 16 uur doet de paashaas zijn ronde op de foor en daar horen uiteraard paaseitjes bij. ‘s Avonds is de ambiance verzekerd met een optreden van De Romeo's. Afspraak om 20u aan de verlaagde Leieboorden.

133 foorkramen verspreid over de Kortrijkse binnenstad

Maar liefst 133 attracties zullen over enkele weken Kortrijk inpalmen. De stad verwelkomt de foorkramers traditioneel op de Grote Markt, de Graanmarkt, het Schouwburgplein, het Casinoplein, het Conservatoriumplein en op de Dolfijn- en Kasteelkaai. Daar komt dit jaar een nieuwe locatie bij: parking Broeltorens. Ga er zeker eens langs, want hier komen enkele toppers te staan zoals de nieuwe attracties 'Techno Power' en 'Crazy Dance' en de gekende topper 'Wild Mouse'. De Paasfoor is natuurlijk het makkelijkst bereikbaar met de fiets. Kom je met de auto, maak dan gebruik van de ondergrondse parkeergarages parking Haven of parking Weide. 

Paasfoor voor iedereen

De Paasfoor wil er voor iedereen zijn in Kortrijk. Voor mensen die extra gevoelig zijn voor geluids- of lichtprikkels, zoals personen met epilepsie, hoogsensitiviteit, autismespectrumstoornis... is een bezoekje aan de kermis niet zo evident. We willen dat iedereen zich welkom voelt op de Paasfoor, daarom vindt er elk jaar een prikkelarm moment plaats. Tijdens de prikkelarme kermis wordt de muziek stiller gezet en worden de lichten gedimd. Dit jaar is dat op 25 april van 14 tot 18 uur. Verder kan iedere UiTpasser 8 tickets bekomen aan een fractie van de prijs, zo kan elk kind tijdens de Paasfoor genieten van zijn favoriete attracties. Op donderdag 28 april tonen de gebakkramen hun goed hart en bakken ze duizenden oliebollen die dan verdeeld worden over de Kortrijkse rusthuizen, zo genieten ook de senioren mee van de typische Paasfoorsfeer.

Verplaatsing maandagmarkt 

Omdat de Paasfoor onder andere de Grote Markt en het Schouwburgplein inneemt, verhuist de maandagmarkt tijdelijk naar de omgeving van de Veemarkt: op 18 en 25 april en 2 mei (tijdens de afbouw).

De voorbije jaren hebben we proberen de forains te ondersteunen met her en der kermissen te organiseren zoals de succesvolle Winterfoor. Maar na 3 lange jaren zijn we natuurlijk verheugd om opnieuw 'the real deal' te mogen verwelkomen:  de Kortrijkse Paasfoor. Jong en oud uit de ganse streek staat nu al te popelen om af te zakken naar onze stad. Zoals altijd stellen we de Paasfoor open voor iedereen, zo kunnen UiTpassers aan een voordelig tarief naar de foor en is er op 25 april de prikkelarme kermis. Op 1 mei sluiten we de Paasfoor af met de traditionele kortingsdag. Wouter Allijns, schepen van Economie

Openingsuren en meer info vind je op www.kortrijk.be/paasfoor 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL