Ontdek de 'Provence van Kortrijk' met de nieuwe Coyghemroute

Toerisme Kortrijk trakteert met een wandelroute door de zuidelijkste deelgemeente van Kortrijk. Ideaal om even te ontsnappen aan de drukte en te genieten van het beste wat Kooigem te bieden heeft.

De wandeling start op de idyllische 'platse' van Kooigem waar je kort de geschiedenis van het dorp leert kennen. Van daaruit vertrek je voor een tocht van een kleine 10 kilometer door het hinterland van de Schelde - Leievallei. Ontdek op deze tocht Kooigembos, het Grandvalbos en de Geitenberg. Verhalen en legenden smukken de wandeling op zodat de kleinste deelgemeente geen enkel geheim meer voor de wandelaar heeft.

Afsluiten doe je op Kooigemplaats waar de lokale horeca lonkt om met een verdiend aperitief af te sluiten.

De wandeling loopt grotendeels over onverharde wegen en is 9.6 km lang. De wandeling kan ingekort worden tot 7,4 km.

Als Bellegemnaar moet je mij niet meer overtuigen van de charmes van het Zuiden van Kortrijk. Ik ben ervan overtuigd dat deze route de wandelaars zal verrassen. Ideaal alvast om eens af te zakken naar Kooigem tijdens de paasvakantie en er de Coyghemroute te doen. Wouter Allijns - schepen van Toerisme

De wandelroute is beschikbaar in het nieuwe Toeristisch onthaal in de Begijnhofstraat 2. Een digitale versie van de brochure en de routeyou vind je op Wandelen in de groene rand van Kortrijk | Toerisme Kortrijk .

Coyghemroute (c) Kortrijk
  • jpg
Coyghemroute (c) Kortrijk
  • jpg
Coyghemroute (c) Kortrijk
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL