Spinrag 2022: échte knaldrang bij families

Na een jaar stilte was het deze krokusvakantie opnieuw raak: 9.000 bezoekers genoten van de 19e editie van kinderkunstenfestival Spinrag. Het Spinragteam blikt tevreden terug op een geslaagde en zonnige festivaleditie.

Aftermovie Spinrag 2022

Mooie publieksopkomst ondanks kleinere voorstellingen

Voor deze editie heeft het Spinragteam extra aandacht besteed aan het Belgisch podiumwerk. Na de minder evidente coronaperiode voor veel Belgische gezelschappen hebben de organisatoren hen expliciet een Spinragpodium gegeven. Van circus, over theater tot dans: iedereen vond zijn gading in het festivalprogramma. Dit jaar werd er gekozen om voorstellingen te programmeren voor een kleiner publiek. In tegenstelling tot andere jaren, waren er dit keer geen voorstellingen geprogrammeerd met de ambitie om een volle schouwburg te trekken. Een bewuste keuze om zo flexibel mogelijk te kunnen omspringen met de eventuele covidregels.

Dankzij de versoepelingen heeft Spinrag maar liefst 9.000 bezoekers geregistreerd. Dat is een stuk minder dan de recordeditie van 2020 (=13.000), maar gezien de uitzonderlijke omstandigheden en de andere programmatorische aanpak kunnen we van een groot succes spreken.

Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • png
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • png
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • png
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • png
We kunnen terugblikken op een spin-tastische krokusvakantie! Het Spinragteam is er terug in geslaagd om heel wat kinderen een onvergetelijke, creatieve tijd te laten beleven. Kinderen op jonge leeftijd in contact laten komen met kunst en cultuur is verrijkend in hun ontwikkeling! Axel Ronse, schepen van cultuur

Spinrag in de volledige binnenstad

Spinrag was meer dan ooit verspreid in de stad met Muziekcentrum Track, kunstencentrum BUDA & Schouwburg Kortrijk als artistieke uitvalsbasissen. In de stad kon je daarenboven op vijf verschillende locaties terecht voor creatieve workshops. Dit gratis artistiek parcours viel duidelijk in de smaak.

Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • jpg
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • jpg
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • jpg
SPINRAG22-Voor1Keer-JonasVerbeke-LR-19.jpg
  • jpg
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • jpg
Stad Kortrijk: Jonas Verbeke
  • jpg

Op naar de 20ste editie

In 2023 blaast Spinrag 20 kaarsjes uit. Nu al is het Spinragteam volop aan het brainstormen om er een grootse verjaardageditie van te maken.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL