Musical 1302 licht tipje van de sluier

Op 13 februari, om 13.02 uur, licht de musical 1302 een tipje van de sluier met een voorproef en een kennismaking met de cast aan de verlaagde Leieboorden. Toeschouwers zullen de eerste tonen van de muziek al horen. Het totaalspektakel '1302, de Slag der Gulden Sporen' zal in juli 2022 een 360° beleving aan de Leieboorden brengen en is volop in voorbereiding.

1302 musical.jpg
  • jpg
Het is fantastisch om een geplant zaadje effectief te zien uitgroeien. Nu zijn de Leieboorden nog kaal, maar binnen een kleine vijf maand vormen ze het toneel van een uniek totaalspektakel, ongezien in de regio. Een beleving aan de Leie over een van de belangrijkste gebeurtenissen van onze Kortrijkse en Vlaamse geschiedenis.  Axel Ronse, schepen van cultuur

“In het jaar 1300 arresteert de Franse koning, Filips De Schone, Gwijde van Dampierre, graaf van Vlaanderen. Als de Engelse koning Edward het welvarende Vlaanderen in de steek laat, heeft de Franse koning vrij spel en annexeert hij met veel machtsvertoon de grote steden. Rijke, Vlaamse Patriciërs juichen de koning toe. Maar in de harten van de gilden en de ambachten broeit het verzet. Gesteund door de Paus weigeren ze belastingen te betalen. Dit kon Filips niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Er moesten represailles volgen. Het zou de directe aanleiding zijn voor ons verhaal. Het verhaal van de Brugse metten en ‘De slag der Gulden sporen”.

 

Op vrijdag 1 juli 2022 om 20 uur zullen deze legendarische woorden weerklinken aan de verlaagde Leieboorden. Het is de start van de langverwachte spektakelmusical '1302, de Slag der Gulden Sporen'. In het najaar is keihard doorgewerkt aan het verhaal, de dialogen, de (geheel eigen) muziek en zoveel meer. Daarnaast werd na twee auditierondes ook een schitterende cast samengesteld. 

Een 360° spektakel waar je écht ‘in’ zit, ongezien in de regio

Spektakelmusical ‘1302, de Slag der Gulden Sporen’ gaat door aan de verlaagde Leieboorden

van Kortrijk vanaf juli 2022. De tribune zal op de Verzetskaai staan en zal 600 toeschouwers een plaatsje bieden. Het spektakel zal aan de andere kant van het water, op de Broelkaai, gespeeld worden. Elke toeschouwer zal met een individuele luxe-koptelefoon in alle comfort de voorstelling kunnen volgen. Zo geniet iedereen maximaal van een complete 360° live-ervaring.

De musical omvat 30 castleden met ruim 100 man op podium. Ze staan onder live begeleiding van een 20-koppig orkest, onder leiding van Erik Desimpelaere. De musical zelf brengt een compleet nieuw verhaal in eigen compositie en dat voor minstens 13 voorstellingen aan de verlaagde Leieboorden. Goed voor maar liefst 7.800 toeschouwers (600 per show).

Première op 1 juli

De première vindt plaats op vrijdag 1 juli 2022. Er zijn nu al zeker 13 voorstellingen gepland, maar dit kan nog verder stijgen. De reeks voorstellingen wordt afgesloten op woensdag 13 juli 2022. De ticketverkoop start, in samenwerking met Schouwburg Kortrijk, kort na de Paasvakantie. Een ticket zal tussen de 26 en 32 euro kosten, maar je kan ook als VIP deze unieke ervaring beleven, voor een pakketprijs van om en bij de 70 euro.

Cast

De hoofdrolspelers van de musical zijn allemaal streekgenoten en dat is uiteindelijk ook het opzet van deze musical. Deze zomer worden de vrouwelijke hoofdrollen vertolkt door Eva Bertel (Aalbeke), als Galatea, en Geertje Verdonck (Harelbeke) als Maaike. De mannelijke hoofdrollen zijn voor Tom Hillewaere (Kortrijk), als Jacques de Chatillon, Stefaan Vandenbroucke (Tielt) als Pieter De Coninck en Simon Van Gansbeke (Deerlijk) als Jan Breydel.

Wil je meehelpen?

Wil je graag je steentje bijdragen aan deze spektakelmusical? Dat kan! We zijn nog op zoek naar heel wat helpende handen om het spektakel te ondersteunen:

  • vrijwilligers vooraf en tijdens de musical
  • partners voor dit unieke project in Kortrijk

Koop je tickets vanaf half april. Meer info vind je op Facebook, Instagram en www.1302.live

Contact

Tom Hillewaere, 0474 51 87 98

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL