Stimulans 2022 zoekt talent in Vlaanderen en Brussel

Kortrijk wil met de biënnale Stimulans cultureel ondernemerschap stimuleren en een platform aanbieden in de vorm van een wedstrijd en een tentoonstelling. De wedstrijd en expo Stimulans ondersteunt de boeiende culturele dynamiek van de stad in volle voorbereiding voor de kandidaatstelling voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2030.

banner.png
  • png

De biënnale Stimulans biedt kansen aan kunstenaars aan het begin van hun carrière, gevormd in het kunstonderwijs en geboren, wonend of werkend in Vlaanderen of het Brussels Gewest. De vzw Stimulans werd in 1979 opgericht door Marc Olivier om een platform te bieden aan jong kunsttalent. De vzw is opgegaan in de stad en organiseert nu de 22ste editie van Stimulans.

Kunstenaars die net of al enkele jaren afgestudeerd zijn kunnen extra ondersteuning gebruiken bij het zetten van de eerste stappen in hun artistieke loopbaan. Kortrijk wil met de biënnale Stimulans cultureel ondernemerschap stimuleren en een platform aanbieden in de vorm van een wedstrijd en een tentoonstelling. De wedstrijd en expo Stimulans ondersteunt de boeiende culturele dynamiek van de stad in volle voorbereiding voor de kandidaatstelling voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2030.

We blijven samen met Be-Part jong talent een podium aanbieden in de stad, maar ook in de ruimere regio Vlaanderen en Brussel want ook daar ontbreekt zo'n platform voor aanstormend talent. Kortrijk wordt zo dé place to be voor beeldende kunst. Terwijl we bouwen aan een tempel voor beeldende kunst op site Groeningeabdij, blijven we niet stilzitten. De hele zomer zal je de kunstwerken van Stimulans kunnen bewonderen in de Paardenstallen.  Axel Ronse, schepen van cultuur

Wedstrijd

Deelnemen aan de wedstrijd Stimulans kan tot en met 15 april 2022. Alle werken worden anoniem beoordeeld door een vakjury op actualiteit, oorspronkelijkheid en artistieke kwaliteit. De kunstenaars die geselecteerd worden door de jury maken kans op verschillende prijzen, met als hoofdprijs "de prijs van de Stad Kortrijk" van € 5.000.

Deelnemen aan Stimulans 2022 kan via de website.

Expo

Van 9 juli t.e.m. 28 augustus 2022 wordt in de Paardenstallen het werk van de geselecteerde kunstenaars tentoongesteld. De tentoonstelling is gratis en open van dinsdag tot en met zondag van 14u tot 18u. 

Stimulans is een wedstrijd en tentoonstelling georganiseerd door Stad Kortrijk i.s.m. Be-Part

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL