Kinderkunstenfestival Spinrag verovert Kortrijk tijdens de krokusvakantie

Na een jaar afwezigheid kijkt de organisatie van Spinrag er sterk naar uit om de festivalsfeer opnieuw te delen met het publiek. Tussen 26 februari en 6 maart krijgen kinderen tussen 6 maand en 12 jaar theater, muziek, film en workshops op kindermaat voorgeschoteld. De ticketverkoop is ondertussen gestart. De vorige editie in 2020 klokte af op 12.000 bezoekers.

Teaser Spinrag

Ook knaldrang bij families

Het was de laatste maanden niet evident voor cultuurhuizen om tickets te verkopen. Maar het is overduidelijk dat families nood hebben aan culturele gezinsuitstappen. Op de eerste verkoopavond (20/01) verkocht Schouwburg Kortrijk al zo'n 25% van de beschikbare tickets. Omdat de beleving van het kind centraal staat, wordt de publiekscapaciteit vaak beperkt. Op die manier zit iedereen op een goeie plek of is er voldoende ruimte om deel te nemen. Wil je zeker zijn van je plekje, dan doe je er goed aan om snel te reserveren.

Spinrag is steevast een schot in de roos. Vorig jaar kon het dan wel niet doorgaan in de gekende vorm, dit jaar gaan we onze allerjongsten terug onderdompelen in al het moois wat cultuur te bieden heeft! Voor wie nog geen CUBO is, is dit bovendien een extra stimulans want alle voorstellingen zitten in het CUBO-abonnement inbegrepen! Axel Ronse, schepen van Cultuur

Podiumkunsten, concerten & films op het programma

Op de affiche van Spinrag staan podiumvoorstellingen, concerten, films en ateliers voor kinderen tussen 6 maand en 12 jaar. Ze zijn allemaal representatief voor wat er op dit moment in het kinderkunstenlandschap leeft. Het zijn vaak voorstellingen of films die niet overal te zien zijn. Je kan op de website van Spinrag handig filteren op leeftijd. Zo kan je helemaal op maat de krokusfamilie inplannen voor je gezin.

De meerdaagse ateliers worden speciaal voor het festival ontwikkeld en staan garant voor een exclusieve festivalervaring. Een traject doorheen de stad leidt gezinnen langs ongekende plekjes waar ze onder het motto ‘Voor één keer…’ kunnen meewerken aan bijzondere kunstprojecten. Er zijn ook enkele leuke en vrije toegankelijke activiteiten.

De ticketprijzen voor films en podiumvoorstellingen zijn bewust heel laag. Mensen met verhoogde tegemoetkoming kunnen tickets reserveren aan het UiTPAStarief. Bovendien zijn alle voorstellingen en films inbegrepen in het CUBO-abonnement.

INSTAGRAM POST-FOTO 2 (1).png
  • png
INSTAGRAM POST-FOTO 2 (4).png
  • png
INSTAGRAM POST-FOTO 2 (5).png
  • png
INSTAGRAM POST-FOTO 2 (6).png
  • png

Intense samenwerking tussen Schouwburg Kortrijk & Kunstencentrum BUDA

Er is opnieuw een straf en rijk programma. Dit kan door een intense samenwerking tussen heel wat cultuurhuizen in Stad Kortrijk. Schouwburg Kortrijk prospecteert intens wat er leeft op podiumgebied voor de jeugd (0-13). Kunstencentrum BUDA werkt samen met J.E.F. om een straf en uitdagend filmaanbod te presenteren. Die samenwerking is een absolute meerwaarde voor het publiek. Zo kan je iedere dag film combineren met een voorstelling. De participatiegraad verhoogt dankzij de gezamenlijke campagne.

Bovendien zijn alle voorstellingen en films inbegrepen in het gezamenlijke CUBO-abonnement van de beide huizen.

SJABLOON  KKF Copy (3).png
  • png
QouteoftheDAy SJABLOON  KKF Copy kopie (1).png
  • png

Meer info en reservatie: www.spinrag.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL