Dolomietpad Olympiadeplein gerenoveerd

Na de aanleg van het kunstgrasveld en de nieuwe atletiekpiste investeert de stad verder in het buitengedeelte van het Olympiadeplein. Het dolomietpad werd volledig heraangelegd zodat alle delen van de site opnieuw vlot toegankelijk zijn. Het pad maakt bovendien deel uit van het looppad op het complex, goed nieuws dus voor alle Markse lopers en wandelaars.

dolomietmarke.jpg
  • jpg

Dolomietpad van Belgische makelij

Het dolomietpad op het sportcentrum Olympiadeplein in Marke was toe aan een grondige renovatie. De werken werden medio november aangevat en 2 weken geleden beëindigd. Door de ongunstige weersomstandigheden liepen de werken vertraging op, maar uiteindelijk kon met het leggen van Belgische porfier als toplaag een laatste fase worden afgewerkt. Porfier is een zeer hard en duurzaam gesteente (stollingsgesteente). Deze steen wordt ontgonnen in de driehoek Brussel - Charleroi - Doornik. Ondertussen is de toplaag voldoende uitgehard waardoor het pad opnieuw toegankelijk is. De kostprijs van de werken bedraagt 89.862,92 euro, de werken werden uitgevoerd door de firma NV Jozef Vanden Buverie & Co uit Desselgem.

Verdere uitbouw van Olympiadeplein

Na de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld in 2018 en de vernieuwing van de atletiekpiste in het voorjaar van 2021 was de renovatie van het aangrenzende pad een noodzakelijke en logische volgende stap. Het pad vormt een verbinding tussen de dienstingangen, verschillende gebouwen en ligt ook rond de atletiekpiste en het kunstgrasveld. Het wordt vaak gebruikt door bezoekers, lopers en wandelaars (atletiekclub ABM, Nordic Walking, individuele lopers/wandelaars, KFC Marke en hun supporters) en maakt deel uit van het volledig looppad op de sportsite. In die optiek werd ook voldoende aandacht besteed aan een goede afwatering zodat het pad er ten alle tijde in een goede staat bij ligt.

Het is heel belangrijk dat onze stedelijke sportcomplexen steeds vlot toegankelijk zijn voor iedereen. Met de renovatie van het dolomietpad werd in dit opzicht een grote stap vooruit gezet voor de lopers, de wandelaars en ook de supporters van KFC Marke. Het Olympiadeplein ligt er nu opnieuw heel fraai bij met ook de recent vernieuwde atletiekpiste en het kunstgrasveld. Wouter Allijns - schepen van Sport
dolomietpad Olympiadeplein liggend.jpeg
  • jpeg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL