Kortrijk gaststad voor Studio Brussel met Week van de Belgische Muziek

Van maandag 31 januari tot en met vrijdag 4 februari zet Studio Brussel voor het tweede jaar op rij zijn programmatie in het teken van muziek van eigen bodem tijdens de Week van de Belgische Muziek. Dit jaar doen ze dat vanuit de West-Vlaamse muziekstad Kortrijk. Op het programma staan naast de reguliere programma’s ook de finale van De Nieuwe Lichting en reportages vanop muzikale plaatsen in de stad. Studio Brussel koos in het verleden al eerder voor Kortrijk als muziekstad met De Warmste Week in 2019 en Studio Kortrijk in 2010.

2020-02_08 - #Ikluisterbelgisch @VRT (Brussel)_.jpg
  • jpg

VRT en VI.BE - aanspreekpunt voor artiest en muzieksector – zetten in de week van 31 januari tot en met vrijdag 4 februari Belgische artiesten opnieuw in de schijnwerpers. Kortrijk en Wilde Westen hosten daarbij live de uitzendingen van Studio Brussel vanuit de Leiestraat 24 waar passanten een kijkje aan het raam kunnen nemen. Onder #ikluisterbelgisch wordt de gewone dagprogrammatie met het beste van de Belgische muziek een week lang aangevuld met extra aandacht voor de Kortrijkse muziekscène, met reportages en optredens.

Er zit veel straffe muziek in het Leiewater van Kortrijk. De stad heeft een boeiende muziek- en concertscene, dat weten we bij StuBru al langer. We kijken er dan ook naar uit om tijdens de Week van de Belgische Muziek een hele week lang live uit te zenden vanuit Kortrijk. Zo voelen we ons als een vis in het water (lacht).  Jan Van Biesen, nethoofd Studio Brussel 

Hoogtepunt van de week wordt de bekendmaking van de winnaars van De Nieuwe Lichting live vanuit de concertzaal van Wilde Westen in Kortrijk, op maandag van 16 tot 19 uur. In De Nieuwe Lichting gaat Studio Brussel op zoek naar nieuw muzikaal talent in een wedstrijd waarin een professionele jury negen finalisten selecteert. Luisteraars kunnen stemmen op hun favoriete band. Drie beloftevolle artiesten worden daarna gekroond tot De Nieuwe Lichting 2022.

Met Wilde Westen zetten we graag onze schouders onder de Week van de Belgische Muziek. Het is bij uitstek dé week om lokale artiesten nog eens goed ik de kijker te zetten. Vooral de focus op nieuw en jong talent ligt ons na aan het hart. We engageren ons dan ook om samen met de winnaars van De Nieuwe Lichting een begeleidingstraject op maat af te leggen aan de start van hun veelbelovende carrière. Tom Vangheluwe, Artistiek Directeur Wilde Westen

De Week van de Belgische Muziek kwam er vorig jaar als coronaproof antwoord op de vele inperkingen op de muzieksector als liefdesverklaring aan muziek van eigen bodem. Dit jaar wordt het nog grootser. Naast de VRT – Studio Brussel, Radio 1, Radio 2, MNM, Eén, Canvas, Ketnet en Klara – scharen zich nu nog meer partners zoals Nostalgie, Willy en NRJ achter het initiatief. Ook over de taalgrens heen springt ook o.a. RTBF op de kar van de ode aan de Belgische Muziek. Studio Brussel koos in het verleden al eerder voor Kortrijk als muziekstad met De Warmste Week in 2019 en met Studio Kortrijk in 2010.

Studio Brussel komt opnieuw thuis in Kortrijk. De Warmste Week zorgde twee jaar geleden voor een fantastische dynamiek in onze stad met 140.000 bezoekers op het Nelson Mandelaplein. Ik ben blij dat we opnieuw de handen in elkaar slaan voor de Week van de Belgische Muziek. Kortrijk is daarvoor de ideale gaststad. We zijn een echte muziekstad met een pak muzikaal talent, uitstekende concertlocaties en enkele van de grootste festivals van het land. Ruth Vandenberghe, burgemeester

StuBru neemt zijn intrek in de Leiestraat 24, een straat met veel passanten waar de uitzendingen de nodige aandacht zullen trekken. Meer info over de exacte programmatie zal later bekendgemaakt worden. De uitzendingen zullen live te volgen zijn via de StuBru-app of via 102.1 FM, elke dag van 6 tot 22 uur en op vrijdag tot 19 uur.

Meer info:

https://vi.be/weekvandebelgischemuziek

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL