December was drukste maand in 2 jaar tijd

Bezoekersaantallen klommen naar precorona niveau

Wie tijdens de eindejaarsperiode afzakte naar de Kortrijkse binnenstad merkte het ongetwijfeld zelf op: 'Winter in Kortrijk' lokte heel veel volk naar de binnenstad. December was de drukste maand sinds de corona-uitbraak.

In december mocht de Kortrijkse binnenstad maar liefst 580.297 bezoekers verwelkomen. Dat 'Winter in Kortrijk' plaatsvond in het grootste deel van december is daar natuurlijk niet vreemd aan. Het evenement is samen met de eindejaarsshopping de grote motor achter de stevige bezoekersaantallen. In deze presentatie gaan we dieper in op de meest markante vaststellingen.

Wat we al aanvoelden wordt bevestigd door de cijfers. Winter in Kortrijk heeft voor leven in de brouwerij gezorgd en lokte heel veel volk naar onze binnenstad. We hadden dan ook veel troeven in handen om de mensen naar hier te krijgen: de Kerstfoor, de ijspiste op het Schouwburgplein, de sfeervolle kerstlichtjes overal in Kortrijk en de succesvolle kerstmarkt in het historisch centrum van de stad. 2 van de 5 beste dagen van 2021 waren in december en we slaagden er bovendien in om niet enkel volk vanuit regio Kortrijk naar hier te halen, maar we konden ook heel wat meer bezoekers verleiden uit andere provincies en uit onze buurlanden. Winter in Kortrijk was een groot succes en zorgde op een coronaveilige manier enkel maar voor tevreden gezichten. Nogmaals grote dank aan iedereen die hier heeft aan meegewerkt, want dit was een werk van velen. Wouter Allijns - schepen van Economie
Winter in Kortrijk 2021 (c) Kortrijk
  • jpeg
Winter in Kortrijk 2021 (c) Kortrijk
  • jpg
Winter in Kortrijk 2021 (c) Kortrijk
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL