Omgeving OC Marke aangepakt: terrassen en paden vernieuwd

De voorbije weken is gewerkt aan de omgeving van het OC van Marke. Zo werden het terras en de paden heraangelegd. De werken zijn het sluitstuk van hele reeks veranderingen aan de omgeving van het OC Marke.

Het terras aan het OC van Marke wordt druk gebruikt voor buitenactiviteiten van de gebruikers van het ontmoetingscentrum zoals lokale verenigingen, wijkteams en wijkcomités. In de zomer worden er ook zomerterrassen georganiseerd. Het houten terras was aan vervanging toe. Bij nat weer werd het gevaarlijk glad. Het nieuwe functioneel terras van 120 m² is aangelegd in betontegels. Ook het paadje dat het OC verbindt met de parking aan frituur Natuur werd aangepakt. Om de toegankelijkheid voor bezoekers van het OC, zeker deze die minder mobiel zijn, te verhogen werden de kasseien vervangen door dolomiet. Achter de conciërgerie werd een vuile hoek met steenpuin en houtafval opgeruimd. Hier is ook een klein terras van 30 m² aangelegd. Op die manier werd een nieuwe gezellige ontmoetingsplaats gecreëerd. 

Deze werken aan de omgeving van het ontmoetingscentrum waren hoognodig. De nieuwe terrassen en het heraangelegd pad zijn een meerwaarde voor de beleving en de toegankelijkheid tijdens activiteiten in en rond het OC.   Stephanie Demeyer, schepen van deelgemeenten en OC's
De stapsgewijze realisatie van de verfraaiing rond het OC is een verhaal van luisteren naar diverse verwachtingen, overleggen met alle actoren en stappen zetten op het terrein Bert Van Dierdonck, OC raad Marke

Overleg

De werken komen er op vraag van gebruikers van het ontmoetingscentrum.  Er werd een werkgroep opgericht met vrijwilligers en stadsmedewerkers om te bepalen welke werken nodig waren om de omgeving van het OC Marke aan te passen aan de noden van de Markse gemeenschap. Aannemer Steenhout voerde de voorbije weken in opdracht van de stad Kortrijk de werken uit. De totale kostprijs bedraagt 27.375,76 euro excl. BTW.

De werken vormen het sluitstuk van een hele reeks ingrijpende veranderingen rond het OC.  Begin dit jaar werd nog het nieuwe OC-park aangelegd. Dat park vormt de verbinding tussen het OC Marke en het Decauvillepark, de groene corridor langs de nieuwe KMO-zone Torkonje. Zo werd een groene verbinding gecreëerd voor fietsers en wandelaars van aan het OC tot aan het Preshoekbos.

Schepen Stephanie Demeyer (links) samen met de medewerkers en leden van de OC-raad (c) Kortrijk
  • jpeg
Schepen Stephanie Demeyer (links) samen met de medewerkers en leden van de OC-raad (c) Kortrijk

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL