Kunst in Huis neemt intrek op Buda

Op donderdag 21 oktober opent Kunst in Huis op het Buda eiland. Kunst in Huis werkt zoals een Spotify-abonnement, maar dan voor kunstliefhebbers. Voor 12 euro per maand huur je een uniek kunstwerk. Met een Kunst in Huis abonnement kies je uit 5.000 kunstwerken en steun je 370 kunstenaars aan het begin van een veelbelovende carrière.

Kunst_in_Huis_Jonas Vanderbeke - Monsters and Madness ©Hannelore Veelaert.jpg
  • jpg

We merken dat onze tentoonstellingen zoals Track & Trace en Paradise vruchten afwerpen. De beeldende kunsten in Kortrijk groeien naar een nieuw niveau met nieuwe initiatieven, nieuwe galerijen en het nieuwe filiaal van Kunst in Huis. Dankzij Kunst in Huis brengen we op een zeer laagdrempelige manier kunst tot bij de Kortrijkzanen. Bovendien kunnen we dankzij dit platform jonge kunstenaars een echte boost geven!  Axel Ronse, schepen van cultuur

Kortrijk is kandidaat Culturele Hoofdstad van Europa 2030 en daarin speelt ook het bijzondere concept van Kunst in Huis een belangrijke rol. Bij Kunst in Huis staan kunst, kunstliefhebbers en opkomende kunstenaars van eigen bodem met bakken talent centraal. Het doel van Kunst in Huis is om zoveel mogelijk mensen op een toegankelijke manier kennis laten maken met kunst.

Spotify voor de kunstliefhebber

Hoe werkt een Kunst in Huis abonnement? Via een maandelijks opzegbaar lidmaatschap (€ 12 per maand) kies je uit een collectie van meer dan 5.000 kunstwerken. Je bepaalt zelf hoe vaak je een nieuw kunstwerk kiest. Je kan een kunstwerk maximum één jaar in huis halen. Ben je echt verliefd geworden op een werk? Alle kunstwerken zijn ook te koop. Kunst in Huis heeft filialen in Brussel, Gent, Antwerpen Leuven én Kortrijk.

Kunstcheque

Met de kunstcheque van Kunst in Huis schenk je vrienden of familie een uniek kunstwerk in huis. Het kunstwerk kunnen ze zelf kiezen uit onze collectie die meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, foto's en objecten van hedendaagse kunstenaars uit Vlaanderen en Brussel bevat.

Wij geloven heel erg in het concept en het groeiend aantal leden toont dat onze filosofie ook bij andere mensen aanslaat. Onze ambitie? Zoveel mogelijk kunst in de Kortrijkse huiskamers en kantoren introduceren  Anne De Man-Baert, directeur Kunst in Huis
Kunstenaarswerking

Via Kunst in Huis krijgen kunstenaars rechtstreeks toegang tot een ruim publiek dat interesse heeft om actuele kunst te huren of te kopen. Kunst in Huis wil in het bijzonder jonge kunstenaars een duwtje in de rug geven bij de start van hun professionele loopbaan. Kunst in Huis is voortdurend op zoek naar nieuwe kunstenaars om de collectie mee uit te breiden. Daarvoor wordt er actief gescout naar nieuw, opkomend talent door een externe jury van experten: ‘de Goede Neuzen’. Kunstenaars die zich kandidaat willen stellen voor een samenwerking met Kunst in Huis kunnen deelnemen aan de digitale selecties in maart (deadline 01/03/2022) en september (deadline 01/09/2022).

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL