Goed nieuws voor buitensporters aan SC Lange Munte: de buitensportkleedkamers zijn helemaal klaar

Het is zo ver: vanaf nu kunnen alle buitensporters in de Lange Munte terecht in moderne en comfortabele kleedkamers. Zo wordt SC Lange Munte verder uitgebouwd tot dé topsportsite van onze regio.

  • jpg
  • jpg

Topsporthal Lange Munte

De voorbije jaren werd SC Lange Munte uitgebouwd tot de prachtige sportsite die het vandaag is. Zo installeerde men er vorig jaar het grootste indoorscherm van België met LED-boarding en werden ook 2 nieuwe beachvolleyvelden in gebruik genomen. Enkele jaren geleden al waren de kunstgrasvelden klaar voor gebruik, waardoor de capaciteit van SC Lange Munte gevoelig is gestegen. Enige minpunt: de gebruikers van de velden konden niet rekenen op kleedkamers die echt voldeden aan wat je zou mogen verwachten van zo'n topsportsite. Daar komt nu een einde aan met de ingebruikname van de nieuwe buitensportkleedkamers. Goed voor een prijskaartje van in totaal bijna 3.5 miljoen euro.

13 kleedkamers met een terras op het dak

Sinds 2008 konden buitensporters terecht in de containers aan de zijkant van de sporthal. Die waren al enkele jaren volledig uitgeleefd en worden nu vervangen door 13 moderne en comfortabele kleedkamers.

- 10 kleedkamers voor 20 personen met douchevoorziening

- 2 kleine scheidsrechterkleedkamers

- 1 grote scheidsrechterkleedkamer

- Bergruimte voor sportmateriaal

- Berging onderhoudsmachines

- Een terras van 240m² bovenop de nieuwe kleedkamers in uitbreiding van de bestaande cafetaria, met zicht op de kunstgrasvelden

De kleedkamers worden voorzien van individuele ventilatie, wat geen overbodige luxe is in covidtijden. Alle verlichting wordt voorzien met energiezuinige LED armaturen. Voor de warmwaterproductie werd een zonneboiler geïnstalleerd aangevuld met een gasgestookte versie die ondersteuning biedt tijdens piekmomenten.

Ik heb zelf heel wat matchen met de Rotte Kiwi's gespeeld in de Schepen Byttebiercompetitie hier op de Lange Munte. Ik weet dus maar al te goed dat dit project meer dan welkom is voor alle sporters die buiten actief zijn op de Lange Munte. Maar niet alleen de sporters zullen kunnen genieten van de kleedkamers, want op het dak van de kleedkamers dichtst bij de 'Extra Time' hebben we een terras gerealiseerd van maar liefst 240m². Ideaal dus voor de wachtende (groot)ouder om op een gezellige manier met een drankje in de hand de kinderen te zien trainen. Wat ook belangrijk is voor veel lopers: nu de werken aan de kleedkamers afgerond zijn, zullen we de Finse piste weer in haar oorspronkelijke staat kunnen herstellen. Dit gebeurt de komende weken. Arne Vandendriessche - Schepen van  Sport

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL