OC Lange Munte breekt open

Her(be)leef het culturele leven in de buurten van Lange Munte en Sint-Elisabeth

Na een veel te lange stilte door corona breekt het ontmoetingscentrum Lange Munte eindelijk opnieuw open! Nu het culturele leven terug hervat, wil de OC-raad dat vieren met een tiendaagse boordevol activiteiten van 24 september tot 3 oktober.

De vrijwilligers van de OC raad zorgen met het tiendaags programma voor een culturele dynamiek in en rond de wijken Lange Munte en Sint-Elisabeth. De buurtbewoners kunnen proeven van allerlei activiteiten op maat van jong en oud.    Stephanie Demeyer schepen van vrijwilligers en ontmoetingscentra

Heel wat mensen uit de buurt van de Lange Munte en Sint-Elisabeth engageren zich of staan zelf op het podium. Iedereen is er welkom.

Een greep uit het aanbod:

  • Vitrinekunst is een kunstroute rond het thema liefde, warmte en verbinding waarbij de bezoeker van verrassende en diverse kunst kan genieten langsheen vele vitrines in beide wijken. Bezieler Helene Vandamme stelde een parcours samen met meer dan dertig kunstenaars.
  • Tijdens leeskriebels kunnen kinderen en hun (groot)ouders op zes plekken luisteren naar spannende verhalen. Op zaterdag 25 september tussen 10u en 12u zijn alle kinderen van 3e kleuter t.e.m. 2e leerjaar welkom in en rond het park aan OC Lange Munte.
  • Zondag 26 september organiseert KSA Adelaars samen met Chiro Knipoog een groot terras met gocartcircuit rond het ontmoetingscentrum. Alle kinderen vanaf 4 jaar zijn er welkom voor een leuke speeltijd.
  • Met wandelvoetbal mikken we op de vijftigplusser. Tussen 14u en 16.30u kan je op maandag 27 september voor demonstraties en initiaties terecht op het grasveldje achter het ontmoetingscentrum.
  • Ann De Winter zingt bekende melodieën, onvergetelijke evergreens en brengt een ode aan Ella Fitzgerald en Doris Day tijdens de koffievoorstelling op dinsdag 28 september om 14.30u
  • Han Solo werkt op de buikspieren met zijn nieuwe show ‘Retro’ op woensdag 29 september om 20 uur. Lokaal talent Mattijs Degrande laat alvast die spieren goed opwarmen in het voorprogramma.
  • Stijn Vercruysse en Brecht Devolder groeiden beiden op in de nabijheid van de wijk en verhalen over post-maskertijden in de Lange Munte tot ver daarbuiten in een voordracht op donderdag 30 september om 20 uur.
  • Tumla of contrabasiste Anneleen Boehme en zangeres Fien Desmet verzorgen een jazzavond op zaterdag 2 oktober om 20 uur. Een ideale avond voor de muziekliefhebber!

Voor een vlotte organisatie wordt gevraagd om bij de meeste activiteiten vooraf in te schrijven. Je plaats is dan gereserveerd. Aan de deur kan je ook steeds nog tickets kopen natuurlijk. Hoe je best een ticket koopt of inschrijft staat steeds aangegeven bij de activiteit. Via de website www.kortrijk.be/oclangemuntebreektopen kan je voor de meeste activiteiten online inschrijven. Voor inschrijvingen en meer info kan je ook terecht bij het secretariaat OC Lange Munte, Beeklaan 81 in Kortrijk. (oc.langemunte@kortrijk.be of 0499 77 90 40)

EXTRA VOOR PERS

De tiendaagse gaat van start met een receptie en vernissage van het project Vitrinekunst. Reporters en/of fotografen zijn welkom op vrijdag 24 september van 20 tot 22 uur in OC Lange Munte, Beeklaan 81 in Kortrijk. Alle initiatiefnemers zijn aanwezig op dit moment en beschikbaar voor foto/interview.

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan