Zaterdag tweede editie van Vechtsportdag op Schouwburgplein

De tweede editie van de vechtsportdag komt eraan. Die liet even op zich wachten omdat de editie van 2019 geannuleerd werd door slecht weer, terwijl corona roet in het eten gooide van editie 2020. Er werd echter niet stilgezeten, het initiatief werd nog sterker uitgebouwd. De sportdienst van Kortrijk organiseert de vechtsportdag samen met 8 andere steden en gemeenten: Zwevegem, Waregem, Avelgem, Harelbeke, Kuurne, Anzegem, Wielsbeke en Deerlijk. Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met de vechtsportclubs van alle gemeenten.

Iedereen is welkom om het scala aan vechtsporten te leren kennen. Elke vechtdiscipline heeft haar eigen regels en basisfilosofie: Aikido, Boks, Brazilian Jiu-Jitsu, Judo, Karate, Kickboxing, Olympisch Schermen, Taekwondo. Welke vechtsport past jou het best? Kom het ontdekken komende zaterdagnamiddag op het Schouwburgplein.

HOE DEELNEMEN?

Deelname is GRATIS!

- Ter plaatse aanmelden aan de infostand op het Schouwburgplein

- Tussen 14u en 17u kan je actief deelnemen aan alle vechtsporten

- Tussendoor zijn er op verschillende standen korte demonstraties

WANNEER ?

Zaterdag 4 september 2021 van 14u tot 17u

WAAR?

Schouwburgplein Kortrijk

VOOR WIE?

Voor iedereen die graag meer wil weten over de verschillende vechtsporten en dit graag aan den lijve wil ondervinden.

• kinderen vanaf 6 jaar

• jongeren

• volwassenen

Vechtsporten winnen steeds meer aan belangstelling. We zien dit aan de groeiende ledenaantallen van de Kortrijkse vechtsportclubs die vaak uit hun voegen barsten. Inmiddels konden we extra capaciteit creëren voor verschillende Kortrijkse clubs in de Mimosa, waar we de oude kleedkamers van het zwembad omvormden tot een vechtsporthal. Dat we van dit event een regioverhaal kunnen maken en deze sporten in de kijker kunnen plaatsen samen met andere gemeenten is een grote plus voor de vechtsport op zich.  Arne Vandendriessche - schepen van Sport

Meer info: www.kortrijk.be/vechtsportdag

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL