Eindelijk terug normale Septemberbraderie komend weekend

Het weekend van 3 tot en met 5 september is braderieweekend, dit keer opnieuw onder de noemer van #KortrijkKorting. Een hoogtepunt waar handelaars en shoppers in de stad naar uitkijken om feestelijk de zomer af te sluiten. De shoppers kunnen zich alvast aan fikse kortingen verwachten.

Op de braderie hebben maar liefst 130 Kortrijkse handelaars een kraam. De Kortrijkse handelaars krijgen daarbij voorrang. Naast de talloze kraampjes is er mobiel straattheater en muziek voorzien in het volledige winkelwandelgebied. In het centrum zal je onder andere Los Guantanameros, New Dixie Generation en Rock Au Vin tegen het lijf lopen terwijl ze het beste van zichzelf geven. Er is ook elke namiddag een optreden op het Overbekeplein en op zaterdag om 16 uur staat een optreden gepland van Doremi Sofia op de Veemarkt. Voor de kinderen zijn er verschillende springkastelen en grimestandjes op diverse locaties in het stadscentrum en een circusworkshop van De Sven. Op de Grote Markt komen de allerjongsten aan hun trekken op de kinderkermis met typische klassiekers zoals een kindermolen, miniscooters en een eendjeskraam.

Door de recente beslissing van het Kortrijks stadsbestuur met betrekking tot mondmaskers op markten is er geen mondmaskerplicht op deze braderie.

Deze braderie zal de eerste zijn sinds corona die weer kan doorgaan zoals we dat vroeger gewend waren. Geen mondmaskers meer, enkel lachende gezichten. Er zal overal in het winkelwandelgebied sfeer en ambiance zijn met feestelijke acts op verschillende locaties het weekend rond. Met wat hulp van de weergoden, belooft het een topweekend te worden voor onze Kortrijkse handelaars. Arne Vandendriessche - schepen van Economie
Kortrijk Korting -Septemberbraderie.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL