G-sportdagen voor kinderen met een beperking

Sport Kortrijk organiseert in juni de G-sportdagen. Kinderen met een beperking kunnen zich volledig uitleven in SC Lange Munte tijdens deze sportdagen.

G-sportdagen in SC Lange Munte (c) Kortrijk
  • jpeg
G-sportdagen in SC Lange Munte (c) Kortrijk

De Kortrijkse sportdienst bokste samen met de scholen een aardig programma in elkaar dat op maat werd uitgewerkt van de kinderen. Vorige week kwamen al kinderen van De Oogappel en MPI Pottelberg langs. Verschillende leeftijdsgroepen - van kleuter tot en met 6e leerjaar - zakten naar de Lange Munte af om aan sport te doen tussen 9 uur en 15.30 uur. Op het programma stonden heel wat uitdagende, leuke activiteiten met klimtouwen, trapeze, dans, hoepels en tikspelen. Morgen (dinsdag 22/6) is het al de laatste dag. Dan is het de beurt aan de leerlingen van De Sprong. Voor hen staan naast de klim-en klauteractiviteiten ook circustechnieken en maxitrampoline op het programma. Alle activiteiten worden begeleid door Sport Kortrijk-lesgevers.

 

Er wordt momenteel met Zorg Kortrijk bekeken hoe we een dementievriendelijke sportnamiddag voor volwassenen kunnen organiseren in het najaar in Sportcampus Lange Munte.

Sport moet er voor iedereen zijn. Wat dat betreft zijn we als stad op de goede weg. Al zijn er natuurlijk altijd wel groepen die extra aandacht verdienen. We riepen al een G-sportreglement in het leven dat extra financiële steun biedt aan sportclubs die G-sportwerking aanbieden. Met deze G-sportdagen gaan we verder op die ingeslagen weg. Arne Vandendriessche - schepen van Sport

 

Meer info:

kristof.coorevits@bemok.be

Sophie.Vanneste@desprongkortrijk.be

info@mijnoogappel.be

els.deroo@mpipottelberg.be

 

 

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL