Zomermarktjes terug van weggeweest

Beloftevolle bands krijgen de kans om voor enthousiast publiek te spelen

De succesvolle Zomermarktjes worden na een jaartje afwezigheid weer in gang gestoken. Rond de Sint-Maartenskerk, in het historische hart van de stad, vormen de pittoreske pleintjes het Jozef Vandaleplein en het Sint-Maartenskerkhof het decor voor de Zomermarkten.

Archiefbeeld zomermarktjes (c) Kortrijk
  • JPG
Archiefbeeld zomermarktjes (c) Kortrijk

Enkel Kortrijkse standhouders

De marktjes moeten de bezoekers een echt vakantiegevoel bezorgen met een hapje, drankje en muziek in een gezellige, zomerse setting. De stad volgt uiteraard steeds de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Naast het aanbod van de plaatselijke horecazaken staan er ook nog eens niet minder dan 25 Kortrijkse standhouders die de bezoekers verrassen met frisse cocktails, heerlijke wijnen en lekkere streetfood. Er staan 4 edities gepland, telkens op donderdag: 8 & 15 juli en 19 & 26 augustus, telkens vanaf 17 uur.

Er zijn nog enkele plaatsjes beschikbaar. Heb je interesse om als cateringstandhouder deel te nemen? Contacteer filip.decock@kortrijk.be en vermeld wat je wil verkopen op de marktjes. Het is niet mogelijk om deel te nemen met een verkoopstand van goederen. Een standplaats van 4 meter kost 124 euro (incl. BTW). In de prijs is eveneens elektriciteit inbegrepen. 

Muzikaal vertier

Wie Zomermarktjes zegt, zegt ook live optredens. Nieuw dit jaar is dat we niet enkel zelf meer bands contacteren om te komen spelen, maar ook een oproep doen naar geïnteresseerde bands om zich op de Zomermarktjes van hun beste kant te laten zien. Ben je een jonge, beloftevolle band en wil je de muziekhemel bestormen? Of speel je al jaren met je vrienden vanachter in de garage en zou je eigenlijk wel graag eens willen ervaren hoe het voelt om op een podium voor honderden mensen te spelen? Grijp dan je kans want tijdens elk Zomermarktje geven we minstens één band de kans om ervaring op te doen on stage.

Neem contact op met filip.decock@kortrijk.be en stuur een demo en/of korte beschrijving van jullie band en wie weet sta jij binnenkort op het podium van de Zomermarktjes.

Voor vele Kortrijkzanen zijn de Zomermarktjes het échte startschot van hun zomer. Het is een fantastisch concept dat steeds in een zwoele en gemoedelijke sfeer verloopt. De sfeervolle pleintjes rond de St-Maartenskerk zullen ongetwijfeld opnieuw vlotjes vol lopen. Nieuw dit jaar, is de kans die bands krijgen om op te treden op de Zomermarktjes. Zo willen we nieuw en jong talent de kans geven om podiumervaring op te doen, iets wat ze het voorbije anderhalf jaar veel te weinig hebben kunnen doen.  Arne Vandendriessche - schepen van Economie

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL