Krokuskriebels in Kortrijk 1302 en Texture

Van zaterdag 13 februari tot en met zondag 21 februari organiseert de Gezinsbond al voor de tiende keer Krokuskriebels, een familievriendelijk museumfestival. Negen dagen lang kunnen families met kinderen in maar liefst 102 musea deelnemen aan ruim 140 activiteiten. Ook Kortrijk 1302 en Texture werkten een parcours uit op maat van kinderen tussen 4 en 10 jaar.

Campagnebeeld Krokuskriebels in Kortrijk 1302 (copyright: Astrid Verplancke)
  • jpeg
Campagnebeeld Krokuskriebels in Texture (copyright: Kortrijk)
  • JPG

Kortrijk 1302: versla de boosaardige ridders met Juliette en Leo

Juliette is de beste sporenzoeker die er is. Samen met haar huisdier, leeuwenwelp Leondorus de Gigantische (maar jij mag Leo zeggen), lost ze de grootste verdwijningen in geen tijd op. Als het duo naar 1302 geflitst wordt, krijgen ze de opdracht om de gulden sporen te zoeken en de boosaardige ridders van Frankrijk te verslaan. Zal het de speurneus en haar trouwe vriend lukken?

Het verhaal is geschreven door Tine uit het collectief van de Letterzetter. Met illustraties van Astrid Verplancke.

Favicon for kortrijk1302.be Meer weten over Krokuskriebels in Kortrijk 1302 kortrijk1302.be

Texture: Dobbel je een weg door het vlas

We sturen je in Texture met een dobbelsteen op pad. Wat is de kans dat...? Werp de dobbelsteen en laat je verrassen! Samen met je familie los je vragen op en fantaseer je over de collectie. Het spel voert je op een speelse manier doorheen de museumopstelling. Je dobbelt je een weg door het vlas. Het wordt een uitermate leuk bezoek en je kijkt gegarandeerd nooit meer op dezelfde manier naar een museum. Daar kan(s) je op rekenen!

Favicon for texturekortrijk.be Meer weten over Krokuskriebels in Texture, museum van vlas en textiel texturekortrijk.be
We stappen graag in op dit initiatief van Vlaanderen om kinderen spelenderwijs met onze musea kennis te laten maken. Een welgekomen gezinsactiviteit die de krokusvakantie dat tikkeltje specialer zal maken! Axel Ronse, schepen van Cultuur

Twee vliegen in één klap

Krokuskriebels is gratis voor kinderen tot en met 14 jaar. Volwassenen betalen een toegangsticket (€6). Leden van de Gezinsbond genieten op vertoon van hun lidkaart van het kortingstarief en betalen €4.

Tip: Speel je Krokuskriebels in Texture, dan mogen zowel de kinderen als de begeleider(s) op vertoon van hun kassaticket in de loop van de krokusvakantie ook gratis binnen in Kortrijk 1302 om ook daar op speurtocht te gaan. En vice versa. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Let op: De coronamaatregelen gelden nog steeds. We vragen om op voorhand een museumticket te boeken via en je aan je tijdslot te houden. Beide musea zijn open van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 17 uur.

Campagnebeeld Krokuskriebels (copyright: gezinsbond)
  • png
Campagnebeeld Krokuskriebels (copyright: gezinsbond)

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL