Kunstige Spinragateliers in de krokusvakantie

In de krokusvakantie zullen Spingragateliers georganiseerd worden voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Dit komt er als alternatief op het Kortrijks kinderkunstenfestival Spinrag dat dit jaar helaas niet in normale vorm kan doorgaan. Het evenement lokt normaal gezien 13.000 bezoekers naar de Kortrijkse binnenstad. Met Spinragateliers en creatieve en gezonde Spinragmomenten in eigen bubbel zullen kinderen toch geprikkeld worden door kunst en cultuur.

Meerdaagse Spinragateliers

Tijdens de krokusvakantie organiseert Spinrag meerdaagse Spinragateliers. Dat zijn creatieve workshops over meerdere dagen op maat van een specifieke leeftijdscategorie. Alle ateliers worden gecoacht door artiesten die normaal geprogrammeerd stonden tijdens Spinragfestival 2021. Spinrag volgt steeds de geldende corona-maatregelen. De inschrijvingen voor de Spinragateliers starten woensdag 20 januari om 20 uur online via www.spinrag.be. Telefonisch kan je de ateliers vanaf donderdag 21 januari - 13.30 uur reserveren. De ateliers gaan door in Schouwburg Kortrijk en Muziekcentrum Track.

Kunst zet iets in gang in het brein van onze jongste generatie. Deze ateliers zorgen voor een boost van creativiteit waar ze hun leven lang van profiteren. Helaas kunnen we dit jaar Spinrag niet aanbieden als groots stadsfestival, maar de ateliers zullen ongetwijfeld in de smaak vallen bij de kinderen! Axel Ronse - Schepen van Cultuur Kortrijk

Ateliers voor het 1ste, 2de en 3de leerjaar

Wist je dat er een walvis gespot is in de Leie? De artistieke bende van ROESTgroep zoekt 25 mede-onderzoekers die de walvis lokken, helpen en zijn wereld nabootsen via onderwatergeluid, lichtgolfexperimenten en theatrale ‘diepzeeduikbootervaringen’.

 • ROESTgroep - Zoektocht naar de eenzaamste walvis ter wereld (Muziek/geluidskunst/theater)
 • Maandag 15.02.21 t.e.m. vrijdag 19.02.21 > 10:00 tot 16:00 (opvang vanaf 8:00 en tot 17:30)

Figuren en poppen tot leven wekken en daarmee theater maken. Het is een fascinerende theatervorm. Ultima Thule verrast het publiek al jaren met hun bijzondere voorstellingen. Nu krijg je de kans om zelf je eigen theaterpop te maken en leer je ook hoe je hiermee je eigen manier van figurentheater kan maken. Een uniek atelier, voor het eerst in Kortrijk.

 • Ultima Thule | Eric Basiers - Spelende poppen maken (Figurentheater)
 • Maandag 15.02.21 t.e.m. vrijdag 19.02.21 > 10:00 tot 16:00 (opvang vanaf 8:00 en tot 17:30)
 • jpg
 • jpg

Ateliers voor het 4de, 5de en 6de leerjaar

Zin om theater te ontdekken? Te zingen, te dansen, ontelbare keren te veranderen in een ander persoon, te roepen of te zwijgen, uit de bol te gaan of onzichtbaar zichtbaar te zijn? Dan moet je erbij zijn! Een vijfdaagse theaterworkshop waarin we vertrekken, aankomen en soms even moeten blijven staan... Op zoek naar mooie bewegingen, straffe beelden, heldere zinnen.

 

 • Wim De Winne & Katrijn De Cooman - Komen, gaan en even blijven staan (theater)
 • Maandag 15.02.21 t.e.m. vrijdag 19.02.21 > 10:00 tot 16:00 (opvang vanaf 8:00 en tot 17:30)

Verzin je graag verhalen en vertel je die graag aan iedereen die ze wil horen? Droom je ervan om je verzinsels ook zelf te illustreren? Dan is dit atelier iets voor jou. Drie dagen lang gaan we koteren, scharrelen en snuffelen in verhalen. Hilde Rogge is al enkele jaren een vaste waarde op Spinrag, waar ze elke dag ‘het vieruurtje’ verzorgt. Dit jaar komt ze naar Kortrijk om ook met jou haar passie en de kunst van het verhalen vertellen te delen. Samen met Veerle Derave staat ze garant voor een verrassende driedaagse.

 • Hilde Rogge & Veerle Derave - Verhalen in gekleurd papier (Verhalen | illustraties)
 • Woensdag 17.02.21 t.e.m. vrijdag 19.02.21 > 10:00 tot 16:00 (opvang vanaf 8:00 en tot 17:30)
 • jpg
 • jpg

Een fantasieprikkelende wandeling

Op dit moment werkt auteur en actrice Anna Vercammen aan een luisterwandeling. Deze Spinragwandeling is zo opgebouwd dat je die wandeling overal ter wereld kan beleven. Onderweg hou je halt op plaatsen waar je dan samen met je gezinsbubbel luistert naar een kort verhaal dat je anders doet kijken naar je omgeving. We werken nog volop aan de concrete uitwerking. Blijf de Spinragkanalen volgen om op de hoogte blijven.

Deze wandeling kan je overal ter wereld doen. Zo ontstaat er letterlijk en figuurlijk een Spinragweb van verbeelding en fantasie in de regio.  Mieke Vandecandelaere - Coördinator Spinrag

Contact:

 • Dries Van Robaeys, communicatie Spinrag, 0485 25 64 81
 • Mieke Vandecandelaere, coördinator Spinrag, 0498 90 91 33

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL