Bibkosten betalen kan voortaan online

Stad Kortrijk blijft verder inzetten op digitale dienstverlening. Het jaarlijkse lidgeld of een nog openstaand bedrag kan je vanaf vandaag betalen via de online toepassing ‘Mijn Bibliotheek’. Je fysiek verplaatsen hoeft dus niet meer.

Tot voor kort kon je enkel ter plaatse betalen tijdens de openingsuren van de (buurt)bib. Stad Kortrijk tekent nu in op de mogelijkheid om openstaande bibliotheekkosten online via Mijn Bibliotheek af te rekenen. Leners kunnen zich aanmelden via hun Mijn Bibliotheek-profiel en kunnen daar eenvoudig openstaande bedragen betalen met Bancontact. Je hebt wel de Payconiq/Bancontact-app nodig op je smartphone of een bankkaart en verificatietoestel.

Wie een online bibliotheekprofiel bij ‘Mijn Bibliotheek’ heeft, kan naast online-betalen ook materialen verlengen of reserveren, het digitaal krantenarchief bekijken en digitale prentenboeken (Fundels) ontlenen. Sinds september zijn er ook e-boeken in het online aanbod.

Nog geen profiel bij Mijn Bibliotheek? Ga naar kortrijk.bibliotheek.be, klik op ’Aanmelden’ bij ‘Mijn Bibliotheek’, klik op ‘Maak een profiel’ aan en volg de verdere instructies.

We blijven verder inzetten om de dienstverlening van onze bibliotheek te optimaliseren. Met het intekenen op het Vlaamse e-boekenplatform trokken we eerder al resoluut de kaart van digitalisering. Met deze online dienstverlening zetten we in op een nog klantvriendelijkere manier van werken. Axel Ronse, schepen van cultuur

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL