Reveil brengt slotmoment live in de woonkamers

Op zondag 1 november is geen publiek toegelaten tijdens het slotmoment van Reveil op de begraafplaats Hoog Kortrijk. Het slotmoment met o.a. Tourist LeMC en Klaas Delrue zal wel live van thuis te volgen zijn. De evenementen op de andere Kortrijkse begraafplaatsen zijn afgelast en worden niet uitgezonden.

Begraafplaats Hoog-Kortrijk
  • jpg
Begraafplaats Hoog-Kortrijk

Het slotmoment van Reveil wordt tussen 17 en 18 uur live uitgezonden op de regionale zenders Focus & WTV en is in heel Vlaanderen te streamen via de Facebookpagina van Reveil (www.facebook.com/reveilkortrijk). Lieve Blancquaert is de gastvrouw. Onder andere Tourist LeMC, Klaas Delrue (Yevgueni), het Kortrijkse Letterzettercollectief, spoken word artieste Hind Eljadid, psychiater Uus Knops brengen ingetogen muziek, interessante inzichten en hartverwarmende verhalen.

De begraafplaats Hoog Kortrijk zal daarom uitzonderlijk niet toegankelijk zijn tussen 17 en 18 uur. Zo kunnen de opnames coronaproof plaatsvinden. Alle andere voorstellingen van Reveil die om 10 uur gepland stonden op de verschillende Kortrijkse begraafplaatsen zijn afgelast en worden ook niet uitgezonden.

In regel met de verstrengde coronamaatregelen worden alle resterende voorstellingen van het troostfestival Reveil afgelast. In deze uiterst precaire tijd moet ook dit evenement wijken. We wilden de Kortrijkzanen echt een boodschap van hoop en troost bieden met dit evenement. Het stond al gepland om een live-opname te maken van het slotmoment, het hoogtepunt van deze meerdaagse. Die opname, niet toegankelijk voor publiek, gaat wel door. Het wordt een prachtig ingetogen en sereen moment voor alle Kortrijkzanen die iemand verloren hebben in deze coronatijd, maar ook voor alle Kortrijkzanen die het niet gemakkelijk hebben in deze verwarrende en eenzame tijden, een moment waarbij we alle Kortrijkzanen een hart onder de riem willen steken. Ik roep iedereen warm op om zondag tussen 17u en 18u de live-uitzending te volgen. Ruth Vandenberghe, burgemeester
Het is spijtig, maar begrijpelijk dat het slotmoment van Reveil niet met publiek kan doorgaan. Laten we massaal afstemmen op de livestream om toch mee te genieten van dit ingetogen moment. We mogen trots zijn om Reveil als organisatie in onze stad te hebben. Zij brengen muziek en cultuur tot bij de mensen op een plaats die voor hen heel belangrijk is, daar waar hun dierbaren rusten. Axel Ronse, schepen van Cultuur

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL