Stad verkoopt projectgrond Spoorweglaan 9

Stad Kortrijk verkoopt de grond gelegen op Spoorweglaan 9. Het gaat om 108 m² projectgrond die nu tijdelijk dienst doet als bewonersparking. Geïnteresseerden kunnen nog een voorstel indienen tot 20 november, 11 uur. Bieden kan vanaf 120.000 euro.

Spoorweglaan Kortrijk
  • jpg
Spoorweglaan Kortrijk

Op de grond stonden vroeger drie woningen (Spoorweglaan 9-10 en Nieuwstraat 37). Die werden aangekocht door de stad in 2005 en 2006. De aankopen kaderden in het Masterplan Spoorwegomgeving (Nero Architecten). Dat plan wil de buurt, die vroeger gezien werd als een achterliggend en vergeten stadsdeel, stap voor stap transformeren tot een boeiende omgeving. Het moderne volksrestaurant VORK is hiervan een voorbeeld. Ook de toekomstige herbestemming van de voormalige Belgacomsite maakt onderdeel uit van het Masterplan.

Nu wordt de grond van Spoorweglaan 9 te koop gesteld. Bieden kan vanaf 120.000 euro. Niet alleen de hoogte van het bod zal beslissen over de verkoop, maar ook het ontwerp van de plannen. Het moet gaan om woongelegenheden en/of kantoorruimte met een kwalitatief hoogstaande architectuur zowel in ontwerp als in materiaalgebruik. Een voorstel indienen kan nog tot vrijdag 20 november om 11 uur.

Het dossier is te raadplegen via www.kortrijk.be/immo

De Spoorweglaan vormt de verbinding van het station met één van de belangrijkste invalsassen van het Kortrijkse kernwinkelgebied, de Zwevegemsestraat. Het projectgebied bevindt zich op minder dan 500 meter van het station, de Grote Markt, het winkelwandelgebied, de Schouwburg en andere hotspots in ons centrum. We zijn al jaren bezig met de opwaardering van deze buurt en dit project moet passen in het beoogde straatbeeld. Wout Maddens, schepen van Bouwen en Wonen

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Schrijf je in en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Meld je aan

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL