WONDER verrast met muzikaal programma

Dat het coronavirus de biënnale Interieur onderuit haalde was voor de Kortrijkse creatieve partners een impuls om intenser dan ooit de handen in elkaar te slaan. Het resultaat is een gloednieuw stadsfestival WONDER. Creativiteit, design en verwondering staan van 15 oktober tot en met 15 november centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaveilige manier wil inspireren. Maar WONDER is bovenal ook een muzikale reis. Wilde Westen brengt maar liefst vier (hoofdzakelijke vrouwelijke) topproducties om naar uit te kijken.

Sohnarr 6bJan Opdekamp.jpg
  • jpg

An Pierlé brengt haar prachtige debuutplaat ‘Mud Stories’ in een onuitgegeven kader tot leven. Op 15 oktober wordt de hal van het nieuwe Howest-gebouw Penta omgetoverd tot een intieme setting. Op deze legendarische plaat staan haar stem en een elektrische piano centraal. Een trip down memory lane waar nog slechts enkele tickets voor zijn.

Patricia Vanneste brengt onder de naam Sohnarr meeslepende melodieën die jou in één klap de natuur in katapulteren. In volle lockdown verscheen de plaat ‘Coral Dusk’, de Schouwburg is één van de eerste locaties waar de plaat live te horen zal zijn. Bereid je voor op een epische trip door de Scandinavische natuur op het ritme van piano, drum en viool.

‘Driftwood’, een ander project van diezelfde Patricia Vanneste, brengt in de Concertstudio een totaal andere kant van haar. Samen met Sam De Bock en Sam Pieter Janssens creëren ze een eigen muzikaal universum waarvan hun plaat ‘Only fighters left behind’ de exponent is. Een plaat die met lovende recensies onthaald werd en het beste doet vermoeden voor hun muzikale toekomst.

Verwacht je aan een opzwepende performance en een zwoel elektrisch samenspel bij de performance van SX. De band voorstellen hoeft niet meer. Depart kan na een periode van stilte eindelijk weer ontploffen tijdens hun optreden op 5 november.

Voor deze vier weken waarin verwondering en bewondering centraal staan, hebben we met Wilde Westen qua muzikale invulling gekozen voor een uiteenlopende en expressieve programmatie. Laat je als publiek overmeesteren door pure nostalgie met An Pierlé en de herneming van haar debuutplaat Mud Stories tot het sensuele schouwspel van SX in Depart. Duik daarnaast de nachtelijke duisternis in met de muzikale trip van DRIFTWOOD en laat je meevoeren met en ontroeren door de filmische muziek van Sohnarr, waarvan de debuutplaat geschreven werd in de volle desolaatheid van Zweden en Noorwegen. Om de luisterervaring van deze plaat, Coral Dusk, volwaardig tot haar recht te laten komen, wordt ook de Sjel voor de gelegenheid tot in Kortrijk gebracht. In deze muzikale kunstinstallatie kan de muziek van Coral Dusk op een heel bijzondere manier worden beleefd: helemaal alleen met zicht op de tuin van BK6. De Sjel symboliseert de versmelting die kan ontstaan wanneer je je alleen in de ongerepte natuur bevindt. Een waar genot om jezelf even te kunnen vergeten. Patricia Vanneste, programmator Wilde Westen en artieste

Kortrijk is tijdens de biënnale Interieur om de twee jaar hét epicentrum voor alles wat creatief is, tot ver buiten de landsgrenzen. Het is jammer dat corona ook hier roet in het eten heeft gegooid. Maar ik ben erg gelukkig en trots dat we samen met onze sterke culturele en creatieve partners, zoals het Wilde Westen, een volwaardig alternatief stadsfestival kunnen aanbieden. En dat binnen de coronarichtlijnen. Het is een sterk teken van hoop en weerbaarheid in deze moeilijke tijden. Zelf kijk ik uit naar SX in Depart op 5 november. Eindelijk (!) zal weer muziek weerklinken in onze evenementenhal. Ruth Vandenberghe, waarnemend burgemeester

Praktisch

An Pierlé @ Penta op 15 oktober

Sohnarr @ Schouwburg Kortrijk op 21 oktober

Driftwood @ Concertstudio op 10 november

SX @ Depart op 5 november

Meer info op www.wonderkortrijk.be

Tickets via www.wildewesten.be

DRIFTWOOD Live 1 Anton Coene .JPG
  • JPG
Sohnarr 6bJan Opdekamp.jpg
  • jpg
Sohnarr 11 Jan Opdekamp.jpg
  • jpg
bandfoto DRIFTWOOD 1c.jpg
  • jpg

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL