Wijkteams zorgen dit najaar voor ontmoeting

Deze zomer organiseerden de Wijkteams op een veilige manier kleinschalige activiteiten en dienstverlening. Door de positieve ervaring van de voorbije maanden kunnen de Wijkteams dit najaar opnieuw, op een veilige en vlotte manier, meer ontmoetingsactiviteiten plannen. Zo starten de computer- en taallessen terug op en kunnen de sportieve bezoekers opnieuw deelnemen aan fiets- en wandeltochten.  

Wijkcentrum De Zevenkamer Heule (copyright: Kortrijk)
  • jpg
Wijkcentrum De Zevenkamer Heule (copyright: Kortrijk)

Vanaf deze maand leggen de wijkteams opnieuw de focus op ontmoeting om zo buurtbewoners terug samen te brengen. In de verschillende wijkcentra kan je terecht voor cursussen, bewegingslessen, praattafels, kinderactiviteiten of kaartnamiddagen. Ook de vervoersdienst staat opnieuw paraat om mensen die minder mobiel zijn, toch te laten deelnemen aan ontmoetingsactiviteiten. Door deze initiatieven doen de wijkteams opnieuw een beroep op de vele vrijwilligers die zin hebben om coronaproof aan de slag te gaan.

Sinds deze zomer kunnen bezoekers opnieuw een warme maaltijd verkrijgen in Wijkcentrum ’t Cirkant in Marke en in De Zevenkamer, het wijkcentrum in Heule. Midden september zullen de inwoners van de zuidelijke deelgemeenten maaltijden kunnen nuttigen in OC Aalbeke, voorheen in De Weister. Kostprijs maaltijd: €8 (standaard), €5,50 (sociaal) en €1 (extra sociaal).

Goed nieuws voor de bezoekers en vrijwilligers van Wijkcentrum De Zonnewijzer. Sinds het begin van de coronacrisis is het centrum het triagepunt waar huisartsen de patiënten screenen, testen en doorverwijzen waar nodig. Het triagepunt zal dit najaar verhuizen, waardoor na grondige ontsmetting De Zonnewijzer na de herfstvakantie opnieuw openkan. De focus van het wijkcentrum zal ook hier liggen op ontmoeting en warme maaltijden. Net zoals in de andere wijkcentra blijft de cafetaria voorlopig gesloten voor vrij bezoek.

De medewerkers van de wijkteams blijven daarnaast ook zichtbaar in de buurt. Zo brengen ze drempelbezoeken in het kader van de lokale contactopsporing en zorgen anderzijds voor ontspanning door mee te werken aan Blokbusters (vzw CirQ) of het project Groetjes uit Sint-Jan. Twee initiatieven waar buurtbewoners elkaar op een veilige manier (her)ontdekken.

De hernieuwde openingstijden voor het onthaal blijven van kracht voor alle centra. Inwoners van Groot-Kortrijk kunnen trouwens vanaf 1 december de oude huisvuilzakken aan al deze onthalen omruilen tegen de nieuwe afvalzakken. De meerprijs voor de nieuwe afvalzakken betaal je ter plaatse.

Info: www.kortrijk.be/wijkteams

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL