Sportkompas helpt kinderen juiste sport kiezen

Pilootproject voor kinderen 8-10 jaar in SC Lange Munte 

Komende zaterdag (12/9) vinden in Sportcampus Lange Munte Sportkompas-sessies plaats. Het Sportkompas is een oriëntatietool die kinderen helpt bij het maken van een goede sportkeuze. De sessies zijn een project van vzw Sportamundi in samenwerking met UGent en Sport Vlaanderen. 

DSC_8544.jpg
  • jpg

Kerntaak Sport Kortrijk 

Sport Kortrijk ambieert een veelzijdige, sportieve ontwikkeling van jonge kinderen. Daarom organiseert het elk jaar een uitgebreid aanbod aan sportkampen, sportklassen, sport na school, zwemlessen en andere sportactiviteiten. De kerntaak van de sportdienst is dan ook het aanbieden van en aanzetten tot sporten, zeker voor kinderen en jongeren. Nu gaat Sport Kortrijk nog een stapje verder, door te bepalen welke sport de juiste is voor jouw kind. Dit proberen ze te doen aan de hand van het Sportkompas. Met de resultaten van de test kan Sport Kortrijk helpen om de juiste club te vinden voor elk kind.

Het Sportkompas bestaat uit drie stappen:

  • I DO: 14 bewegingsoefeningen
  • I LIKE: digitale vragenlijst die peilt naar de (bewegings)voorkeuren
  • I AM: vragenlijst die peilt naar persoonlijke motivatie of barrières om al dan niet aan sport te doen

Dit weekend organiseert Sport Kortrijk in SC Lange Munte deze tests op kleinere schaal. Bij een positieve evaluatie gebeurt er een bredere uitrol van testsessies na het sportseizoen in mei 2021.

De sportkeuze van kinderen is zelden gebaseerd op kennis van de eigen vaardigheden of van wat ze graag doen. Een kind gaat dansen of voetballen omdat een vriendje dat ook doet of omdat papa of mama dat vroeger ook deden. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar na een tijdje kunnen kinderen soms ondervinden dat die sport hen toch niet ligt. Het wil maar niet lukken, of ze vinden het gewoon niet leuk. Sommige kinderen veranderen dan van sport, en anderen stoppen simpelweg. Dit laatste willen we vermijden. Daarom beginnen we met de uitrol van het Sportkompas. Het Sportkompas peilt de vaardigheden van jonge sporters en gaat ook na wat ze leuk vinden en wat niet. Op die manier kan er bepaald worden welke sporten hen goed zouden liggen, rekening houdend met wat zij zelf willen. Als kinderen een sport kiezen vanuit hun eigen kunnen en motivatie, zullen ze sneller vooruitgang boeken en er meer plezier aan beleven. Arne Vandendriessche, schepen van Sport

Schrijf je in! 

Inschrijven kan online via www.kortrijk.be/webshop  of telefonisch op  056 27 80 00. 

Zaterdag 12 september 2020 - Sportcampus Lange Munte 

Sessie 1: 10.00-11.00: inschrijvingscode 20KKOM1 

Sessie 2: 11.00-12.00: inschrijvingscode 20KKOM2 

Leeftijd: 3e leerjaar (°2012) en 4e leerjaar (°2011) 

Prijs: € 10/kind

Sportkompas bestaat uit drie verschillende luiken die je in een eerste fase online kan raadplegen samen met Sporti, de mascotte van Sportkompas. Ontdek samen met je kind welke sport passend is via www.sportkompas.be

Bevoegd

Gerelateerde onderwerpen

Ontvang exclusief nieuws

Ben je een journalist? Of werk je voor een dagblad, tijdschrift of blog?
Meld je aan en krijg als eerste toegang tot ons nieuws.

Aanmelden

Ontvang het laatste Kortrijk nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL